MASAK’ın vergi müfettişi rüşvetten gözaltında

MASAK’ın vergi müfettişi rüşvetten gözaltında

Kara para aklama soruşturması çerçevesinde İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen "Kuyu-8" operasyonlarında yakalanan şüpheli sayısı 61'e yükseldi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kara para soruşturması kapsamında harekete geçti. Sosyal medya mecralarında "Neslim Güngen" mahlası ile bilinen Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 şüpheli, İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

Firari Şüpheliler de Yakalandı

"Kuyu-8" adı verilen operasyonlar kapsamında firari durumda olan 7 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Böylece, toplam gözaltına alınan şüpheli sayısı 61'e yükseldi. Soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik ciddi adımlar atılıyor.

MASAK Yetkilisi Vergi Müfettişi Rüşvetten Gözaltında

Operasyonlar sırasında gözaltına alınan şüphelilerden birinin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından görevlendirilen bir vergi müfettişi olduğu ortaya çıktı. Balıkesir'de bir otelde tatil sırasında yakalanan vergi müfettişinin, Neslim Güngen ile kayıt dışı görüşmek istemesi tape kayıtlarıyla belirlendi. Rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınan müfettişin tüm mal varlığına tedbiren el konuldu.

Lüks Araçlar ve Kayıt Dışı Cihazlar Sergilendi

Sosyal medya fenomeni olarak bilinen ve güzellik merkezleri sahibi olan Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen'in gözaltına alınmasının ardından, lüks araçlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sergilendi. Sergide, güzellik merkezlerinde kullanılan ve UTS kayıtları olmadığı anlaşılan epilasyon, cilt bakım makineleri, bölgesel zayıflama ve sıkılaştırma cihazları ile kayıt dışı ilaç ve bakım ürünleri de yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.