Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı

Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı

Üç büyük otomotiv devi Mazda, Mercedes ve Toyota, ABD'de toplamda 150 bin aracı geri çağırma kararı aldı. Geri çağırmalar, farklı modellerde tespit edilen yazılım hataları ve fren sorunları nedeniyle yapılıyor.

Mazda, Hava Yastığı Yazılım Hatası Nedeniyle 77 Bin Aracı Geri Çağırıyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Mazda'nın ülkede 77 bin 670 spor aracını geri çağırdığını açıkladı. Bu geri çağırmanın sebebi, bir kazada ön hava yastıklarının aşırı güçle açılmasına neden olabilecek yazılım hatası olarak belirtildi. Mazda bayilerinin bu yazılım sorununu ücretsiz olarak güncelleyeceği duyuruldu.

Toyota Corolla Cross Hybrid Fren Sisteminde Sorun Tespit Edildi

Toyota ise NHTSA’nın yaptığı başka bir açıklamaya göre, Corolla Cross Hybrid modelinde fren sistemiyle ilgili bir sorun nedeniyle 42 bin 199 aracı geri çağırıyor. Toyota bayilerinin araçlarda sorunun kaynağı olan yazılımı ücretsiz olarak güncelleyeceği bildirildi.

Mercedes-Benz 27 Bin Aracı Motor Kontrol Ünitesi Nedeniyle Geri Çağırıyor

Mercedes-Benz de motor kontrol ünitesi yazılımında tespit edilen bir hata nedeniyle 27 bin 190 aracını geri çağırdı. Söz konusu yazılım hatasının, motorun aşırı ısınmasına veya durmasına yol açabileceği belirtildi. Mercedes bayileri de bu yazılımı ücretsiz olarak güncelleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.