MEB'den yeni genelge: Ders saatlerini valilik belirleyecek

MEB'den yeni genelge: Ders saatlerini valilik belirleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, okullardaki ders saatlerinin il bazlı olarak valilikler tarafından belirleneceği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu bir genelge gönderildi. Genelgede, okullarda derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, öğrencilerin güvenliği ve sağlığı için olası olumsuzluklara karşı önlemlerin alınması vurgulandı.

Yaz Saati Uygulaması Devam Ediyor

Genelgede, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye genelinde mevcut yaz saati uygulamasının sürdürüleceği hatırlatıldı. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının en az 180 iş günü olacağı belirtilirken, okul saatlerinin bu kurallar çerçevesinde düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.

Valilikler Ders Saatlerini Belirleyecek

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere bırakıldığı, bu yetkinin aynı zamanda ders saatleri için de geçerli olduğu açıklandı. Genelgede, yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle kış saati uygulamasına yönelik taleplerin değerlendirilemeyeceği, ancak her ilin valiliği tarafından il bazlı mesai ve ders başlangıç saatlerinin belirlenebileceği ifade edildi.

Gün Doğumu ve Batımı Göz Önünde Bulundurulacak

Genelgede, okullarda ders saatlerinin planlanırken bölgedeki gün doğumu ve batımı saatlerinin yanı sıra toplumsal şartların da dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlemeler yapılması ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için tüm önlemlerin alınması istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.