Mega Kent'te Orman Yangınlarına Karşı Kısıtlamalar Başlıyor: İşte Detaylar

Mega Kent'te Orman Yangınlarına Karşı Kısıtlamalar Başlıyor: İşte Detaylar

İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek için önlemler alıyor. Ormanlık alanlara girişlerde kısıtlama getiriliyor.

İstanbul'da Orman Yangınlarına Karşı Kısıtlamalar Başlıyor

İstanbul Valiliği, yaz aylarında artan hava sıcaklıklarıyla birlikte orman yangınlarını önlemek amacıyla önemli adımlar atıyor. Ormanlık alanlara girişlerde kısıtlamaların başlayacağını duyuran valilik, 10 Haziran - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında bazı alanlara erişimin yasaklanacağını belirtti.

Detaylar:

İstanbul Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi için alınan tedbirleri açıkladı. Buna göre, ormanlık alanlara girişlerde 10 Haziran - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında kısıtlama getirilecek.

Valilik açıklamasında, piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlık bölgelere girişlerin yasaklanacağı belirtildi. Ancak, piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında faaliyetlerin serbest olacağı vurgulandı.

Orman Yasası'nın 31. ve 32. maddelerine göre, köy ve mahalleler ile ormanla ilişiği olmayan bölgelerde ağaç ve bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca, orman alanlarına yakın tesislerin yangın riskini azaltmak için önlemler alması gerektiği belirtildi. Enerji nakil hatlarının bakımının yapılması ve belediyelerin çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturması da önemli tedbirler arasında yer alıyor.

Sokak hayvanlarını beslemek isteyenlerin ise ilgili birimlere bilgi vererek izin alması gerekecek. Ancak, bu kişilerin piknik yapma ve ateş yakma yasağından muaf olmadığına dikkat çekildi.

İlçe kaymakamlıkları ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda denetim ekipleri oluşturulacak ve gerektiğinde yangınlara etkili müdahale sağlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.