Mehmet Başaran'ın Yasak Aşk Davasında Mahkeme Kararını Verdi

Mehmet Başaran'ın Yasak Aşk Davasında Mahkeme Kararını Verdi

Antalya'da İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı yapmış olan iş insanı Mehmet Başaran'ın, kendisinden 34 yaş küçük bir kadından olduğu iddia edilen bebekle ilgili açılan dava sonuçlandı.

Elif Ş. adındaki kadın, 11 Aralık 2022'de jandarmaya başvurarak 4 aylık hamile olduğunu ve Mehmet Başaran'ın bebeği aldırması için baskı yaptığını iddia etti. Elif Ş., yaklaşık 3 yıldır Başaran ile ilişki yaşadığını ve tehdit edildiğini ileri sürdü. Bu iddialar üzerine Başaran, olayın bir komplo olduğunu savunarak İYİ Parti bin meclis üyesi ve Elif Ş. hakkında şikayette bulundu ve dava açtı.

Mehmet Başaran'ın Açıklamaları ve İstifası

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran olay sonrası Başaran, suçlamaları reddederek bir açıklama yaptı. Başaran, "Çirkin bir iftira kampanyası ile karşı karşıyayım. Tüm suçlamaları reddediyorum. Aklanacağımdan eminim ve bu sürecin hızlı bir şekilde son bulması için her türlü teste rızam vardır. Bu süreçte İYİ Parti İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi bildiririm" dedi.

Davanın Sonucu ve DNA Testi

Başaran'ın iddialarının asılsız olduğunun kanıtlandığı dava sonunda, Kamil Korkmaz ve Elif Ş. hakkında beraat kararı verildi. Yasak aşkı ve birlikte yaşadığı Elif Ş.'den olan bebeği reddeden Başaran, Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testi sonucu ikinci şoku yaşadı. 3 Nisan 2024 tarihinde hazırlanan raporda, Başaran'ın bebek D.M.Ş.'nin yüzde 99.99 babası olduğu belirtildi.

Mahkemenin Gerekçeli Kararı

Antalya 4. Aile Mahkemesi'nde görülen "Babalık davası" sonuçlandı. Mahkeme, Başaran'ın DNA testi sonucuna göre küçük D.M.Ş.'nin babası olduğunu belirtti ve gerekçeli kararında şu ifadelere yer verdi: "Davacı vekili tarafından sunulan dava dilekçesinde, küçük D.M.Ş.'nin davalının çocuğu olduğunun tespiti ile soybağının kurulmasına karar verilmesini talep etmiştir. İzmir Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, Mehmet Başaran'ın yüzde 99,99 ihtimalle D.M.Ş.'nin biyolojik babası olduğu bildirilmiştir. Mevcut ATK raporu doğrultusunda davanın kabulüne karar verilmiştir."

Avukat Ekin Özmen'in Açıklamaları

D.M.Ş.'nin avukatı Ekin Özmen, davanın 2023 yılında açıldığını ve daha önceden çocuk ile Mehmet Başaran arasında soy bağı kurulmadığını belirtti. Özmen, "Mehmet bey ile çocuk arasında soy bağı kurulmamıştı. Bu sebeple çocuğun mağduriyeti vardı. DNA raporu sonucunda babanın Mehmet Başaran olduğu kesinleşti" dedi. Dosya'nın İstinaf ve Yargıtay aşamalarına gidebileceğini belirten Özmen, "Resmi kurumdan alınan DNA raporunda da baba ile çocuk arasında soy bağı kurulmasına karar verildi. Hukuk mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Mehmet Başaran'ın Tepkisi

Önceki dönem İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, daha önceki açıklamalarının arkasında olduğunu ve kendisine kurulan siyasi kumpas nedeniyle sürecin bu şekilde işlediğini söyledi.

Mehmet Başaran'ın Yasak Aşk Davasında Mahkeme Kararını Verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.