Mehmet Şimşek Kanunları Bir Bir Kabul Ediliyor! Vergi Mükelleflerine Kötü Haber

Mehmet Şimşek Kanunları Bir Bir Kabul Ediliyor! Vergi Mükelleflerine Kötü Haber

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifi ile emekli maaşları, vergi düzenlemeleri ve yurt dışı çıkış harçlarında önemli değişiklikler yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yeni kanunla birlikte milyonlarca emeklinin yüzü güldü. Yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanların aylık asgari ödeme tutarı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Bu gelişme, emeklilerin alım gücünü artırması bekleniyor.

Vergi Sisteminde Önemli Değişiklikler

Yeni kanunla birlikte vergi sisteminde de önemli değişiklikler yapıldı. Vergi kaçakçılığına karşı daha etkin mücadele etmek amacıyla mükellefler üzerindeki kontroller sıklaştırıldı. Gündelik kazanç ortalamaları alınarak mükelleflerin aylık ve yıllık kazançları tespit edilecek ve beyan edilen hasılatlarla karşılaştırılacak. Farkın yüzde 20'den fazla olması durumunda mükellefler izaha çağrılacak.

Kurumlar Vergisinde Yeni Uygulamalar

Kurumlar vergisi mükellefleri için de yeni bir dönem başlıyor. Yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulaması getirilerek, kurumların ödeyecekleri vergi oranı yüzde 10'un altına düşmeyecek. Çok uluslu şirketlerin düşük vergileme yapılan ülkelerdeki şubeleri de daha yüksek vergi oranına tabi tutulacak.

Yap-İşlet-Devret Projelerine Yüzde 30 Vergi

Yap-İşlet-Devret projelerinde faaliyet gösteren kurumların kazançları üzerinden yüzde 30 kurumlar vergisi alınacak. Bu düzenlemeyle kamu-özel işbirliği projelerinden elde edilen gelirlerin daha fazla vergilendirilmesi hedefleniyor.

Diğer Önemli Değişiklikler

  • Yurt dışı çıkış harcı 50 TL'den 500 TL'ye yükseltildi.
  • Başka birinin IBAN'ı veya pos cihazı kullanılarak yapılan tahsilatlara ağır cezalar getirildi.
  • Vergi teminatı uygulamasında bazı değişiklikler yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.