Melendiz Çayı taştı, yollar göle döndü

Melendiz Çayı taştı, yollar göle döndü

Aksaray'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, tarım arazilerini sular altında bırakırken, Melendiz Çayı'nın taşması park ve kafelerde hasara yol açtı. Belediye ekipleri mobil vidanjörlerle müdahale ederek olumsuzlukları önledi.

Aksaray'da gün boyu aralıklarla devam eden yağmur, akşam saatlerinde şiddetlenerek sağanak halini aldı. Bu yoğun yağışlar, belde ve köylerde tarım arazilerini sular altında bıraktı. Ihlara Vadisi'nden geçen Melendiz Çayı'nın taşmasıyla birlikte turistik alanlar, parklar ve bahçeler sular altında kaldı. Sel felaketi, çayın etrafındaki kamelyaları da yerle bir etti.

Olayın ardından, İl Jandarma Komutanlığı belde ve köylerde güvenlik önlemleri alırken, İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri de yoğun bir çalışma başlattı. Şehir merkezinde de etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Su birikintileri nedeniyle bazı yollar kullanılamaz hale gelirken, trafikte aksamalar yaşandı.

Meteorolojinin uyarısı üzerine teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 mobil vidanjörle şehir genelinde hızlı bir müdahale gerçekleştirdi. Yolların su altında kalmaması için çaba sarf ederken, aynı zamanda bodrum katlarında su basması gibi acil durumlara da müdahale etti.

Şehir genelinde hala devam eden yağışlarla birlikte belediye ekipleri, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Melendiz Çayı taştı, yollar göle döndü

Melendiz Çayı taştı, yollar göle döndü

Melendiz Çayı taştı, yollar göle döndü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler