Memur-Sen'den Sevindirici Haber: Kamu Çalışanlarının Servis Hizmeti Devam Edecek

Memur-Sen'den Sevindirici Haber: Kamu Çalışanlarının Servis Hizmeti Devam Edecek

Kamu Tasarruf Paketi kapsamında iptal edilen memur servis hizmeti, Memur-Sen'in girişimleriyle yeniden sağlanacak. İki bakanlıkla yapılan görüşmelerin ardından servis hizmetinin devam edeceği açıklandı.

Kamuda Tasarruf Paketi çerçevesinde kamu kurumlarında personel servisi giderlerinin artması nedeniyle alınan tedbirler kapsamında servis hizmeti iptal edilmişti. Ancak Memur-Sen, kamu çalışanlarının mağduriyetine neden olan bu karara karşı harekete geçti ve yetkili makamlarla görüşmeler gerçekleştirdi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, servis hizmetinin devam edeceğini sosyal medya hesabından duyurdu.

İki Bakanlıkla Yapılan Görüşmeler Sonuç Verdi

Memur-Sen’in yoğun çabaları ve eylemleri sonucu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan istişareler olumlu sonuçlandı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazı ile servis hizmetinin devam edeceği resmen bildirildi.

Yalçın: "Memurlar Mağdur Edilmişti"

Ali Yalçın, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamında memurların servis hizmeti hukuksuz bir şekilde engellendi. Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme ile kazandığımız bu hakkın yeniden uygulanması için mücadele ettik. Eylemlerimiz ve görüşmelerimiz sonuç verdi. Kamu çalışanlarının mağduriyeti son buldu," dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.