Memur ve Emekliye Zam Şoku! Yeni OVP ile Beklentiler Değişti

Memur ve Emekliye Zam Şoku! Yeni OVP ile Beklentiler Değişti

Enflasyon tahmininin yükselmesiyle birlikte memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları da değişti. İşte yeni zam senaryoları...

Hükümetin açıkladığı yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile memur ve emeklilerin yüzü gülmeyecek gibi görünüyor. Yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 41,5’e yükseltilmesiyle birlikte maaş zammı beklentileri de olumsuz yönde etkilendi.

Daha önceki tahminlerde yüzde 38 olarak belirtilen enflasyon, OVP’de güncellenerek yüzde 41,5’e çıkarıldı. Bu durum, memur ve emeklilerin alacağı zam oranını doğrudan etkiliyor.

Memur ve Memur Emeklisinin Yeni Zam Senaryosu

Yeni senaryoya göre, yıl sonu enflasyonu yüzde 41,5 olursa memur maaşlarına ocak ayında yüzde 9,21 oranında zam yapılacak. Bu oran, önceki tahminlerin oldukça altında kalıyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de durum farklı değil. Enflasyonun yüzde 41,5 olması halinde bu emeklilerin maaşlarına ocak ayında yüzde 13,35 oranında zam yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.