Meram’da kış hazırlıkları hızlandı

Meram’da kış hazırlıkları hızlandı

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde yeşil alanlarda bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Meram Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde park ve bahçelerde geniş çaplı bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. İlçede bulunan parklar, bahçeler, koruluk alanlar ve piknik yerleri, olumsuz hava şartlarından en az etkilenmeleri ve ilkbahar sezonuna hazır olmaları için düzenleniyor. Bu kapsamda ağaç budama, ilaçlama, çim biçme ve peyzaj düzenlemeleri gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Ayrıca parklardaki çocuk oyun alanları ve kent mobilyaları da onarımdan geçiriliyor.

Meram’da kış hazırlıkları hızlandı

Ağaç Budama ve Peyzaj Düzenlemeleri Devam Ediyor

Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların budanması, yaprakların temizlenmesi, çimlerin biçilmesi ve kışa dayanıklı bitkilerin dikimi gibi çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sonbaharın gelişiyle birlikte çalışmaların hız kazandığını belirterek, “Yeşil alanları hem kışın zorlu şartlarına hem de bahara en iyi şekilde hazırlıyoruz” dedi.

Meram’da kış hazırlıkları hızlandı

“Meram'ın Yeşil Dokusunu Güçlendirmeyi Amaçlıyoruz”

Meram’ın doğal dokusunu korumak adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Başkan Kavuş, ilçenin "yeşil alan" marka değerini korumak ve daha da güçlendirmek için özveriyle çalıştıklarını ifade etti. Kavuş, “Ağaç budamadan gübreleme ve toprak yenilemeye, çim biçme ve sulama sistemlerinin bakımına kadar geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Hemşehrilerimizin desteği ile bu çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz” diye ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.