Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yurdun iç, batı ve kuzeydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli yağışlar etkili olacak.

İç ve Batı Bölgelerde Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Türkiye’nin iç, batı ve kuzeydoğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars, Ardahan ve Van’ın doğu ilçeleri yağış alacak bölgeler arasında yer alıyor. Özellikle Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağışlar görülecek. İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgar, genel olarak güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Ancak Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Vatandaşların ani fırtınalar ve kuvvetli rüzgarlar konusunda tedbirli olması gerekiyor.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde Seyredecek

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine uygun olarak seyredeceğini bildiriyor. Yurdun pek çok bölgesinde sıcaklık değerlerinde ciddi bir değişiklik beklenmiyor.

İl İl Beklenen Hava Durumu

  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra batı ilçelerinde yerel sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 31°C.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.
  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.
  • Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 34°C.
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 29°C.
  • Samsun: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C.
  • Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 30°C.
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 27°C.
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 37°C.

Vatandaşların Meteoroloji’nin güncel uyarılarını takip etmesi, yağış ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.