MEVKA'dan Yerel Üreticilere Destek

MEVKA'dan Yerel Üreticilere Destek

Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya-Karaman Bölgesindeki yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla SOGEP-Anadoludakiler Proje Ön Başvuru İlanı'nı duyurdu. Başvurular 19 Temmuz 2024'e kadar kabul edilecek.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), "Yerel Değer, Ürün, Üretim Biçimi, Gelenek ve Kültürel Mirasın Korunarak Yaşatılması ve Ticaret Hacminin Artırılması", "Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi", "Yerel Gıda Sistemlerinin Geliştirilmesi" ve "Döngüsel Gıda Ekosisteminin Geliştirilmesi" başlıklarında dört ayrı öncelikte SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı)-Anadoludakiler Proje Ön Başvuru İlanı'na çıktı.

Projenin Amacı ve Kapsamı

MEVKA tarafından yapılan açıklamada, Konya-Karaman Bölgesindeki yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürlerin yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesi hedefleniyor. Coğrafi özgünlüğe sahip, geleneksel yöntemlerin kullanıldığı ürünlerin ve kültürlerin geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor.

Başvuruya kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri, teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri ile kar amacı güden tüzel kişiler (yalnızca sosyal sorumluluk projeleri için) katılabilecek.

Başvuru Süreci ve Değerlendirme

Başvurular ve ek belgeler, 19 Temmuz 2024 saat 17.00'ye kadar [email protected] adresine e-posta yoluyla gönderilmelidir. MEVKA tarafından yapılan açıklamada, ajansa sunulacak projelerin SOGEP'in genel mantığı ve Anadoludakiler konseptinin kriterleri dikkate alınarak ivedilikle değerlendirileceği belirtildi. Uygun olduğu değerlendirilen projeler, 26 Temmuz 2024'e kadar KAYS'a girilerek Bakanlık onayına sunulacak.

Proje Öncelikleri

MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Anadoludakiler Platformu ile yerel üreticilerimizin desteklenmesi, geleneksel kültürlerin yaşatılması, yerel potansiyellerin keşfedilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Proje öncelikleri şu şekilde sıralanmıştır:

  • Yerel Değer, Ürün, Üretim Biçimi, Gelenek ve Kültürel Mirasın Korunarak Yaşatılması ve Ticaret Hacminin Artırılması: Geleneksel ve yerel bilginin hatırlanması, geleneksel ürün ve hizmetlerin ticarileştirilmesi ve kültür deneyimleme, atölye ve üretici turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi.
  • Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi: Gıda, tarım ve el sanatları sektörlerindeki sorunlara yönelik tasarım odaklı düşünerek sosyal sorunları çözen ve ekonomik değer üreten uygulamaların geliştirilmesi.
  • Yerel Gıda Sistemlerinin Geliştirilmesi: Yerel gıda sistemlerini desteklemek amacıyla kırsal bölgelerde gıda üretiminin teşvik edilmesi ve üretici dijital toplulukların kurulması.
  • Döngüsel Gıda Ekosisteminin Geliştirilmesi: Gıda atıklarının yeniden kullanılabilir kaynaklar olarak değerlendirilmesi, gıda güvenliği ve çevre dostu yöntemlerin kullanılması.

Proje Destekleri ve Bütçe

Program kapsamında minimum proje bütçesi 1 milyon TL olup, kar amacı güden kurum ve kuruluşlar için destek oranı en fazla %50, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için ise en fazla %90 olarak belirlenmiştir. Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru rehberi MEVKA'nın internet sitesinde bulunmaktadır.

MEVKA'dan Yerel Üreticilere Destek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler