Mevlana Kalkınma Ajansı’ndan 20 Milyon TL Bütçeli 2024 İmalat Sanayinde Dönüşüm Programı

Mevlana Kalkınma Ajansı’ndan 20 Milyon TL Bütçeli 2024 İmalat Sanayinde Dönüşüm Programı

Mevlana Kalkınma Ajansı, TR 52 Konya-Karaman Bölgesi'nde kurumsal, dijital ve yeşil dönüşümün sağlanması amacıyla 2024 Yılı İmalat Sanayinde Dönüşüm Teknik Destek Programı’nı başlattı. Programın bütçesi 20 milyon TL olarak belirlendi.

Kurumsal ve Dijital Dönüşüm İçin Teknik Destek Programı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Mevlana Kalkınma Ajansı, TR 52 Konya-Karaman Bölgesi'nde imalat sanayinde dönüşüm sağlamak amacıyla 2024 Yılı İmalat Sanayinde Dönüşüm Teknik Destek Programı'nı ilan etti. Program, bölgede sürdürülebilir bir üretim ortamı oluşturmayı hedefliyor.

İki Öncelikli Çağrı Programı

Bu program, imalatçı işletmeler, kooperatifler ve ilgili odalar ve dernekler için iki ayrı öncelikte çağrı yapıyor:

  1. Kurumsal Dönüşümün Sağlanması: Kurumsal yönetim danışmanlığı, izin ve kalite belgeleri, yatırım fizibiliteleri ve ihracat koçluğu gibi konularda destek sağlanacak.
  2. İkiz (Yeşil ve Dijital) Dönüşümün Sağlanması: Dijitalleşme, enerji etüdü, yeşil dönüşüm ve yalın üretim danışmanlığı gibi projeler desteklenecek.

Program bütçesi 20 milyon TL olarak belirlendi.

Değerlendirme Süreci ve Desteklenen Projeler

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, "Ajans olarak bölgemizdeki KOBİ'lere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik mali destek programları ve teknik destek mekanizmaları ile paydaşlarımızı desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

Bostancı, kalite belgelendirme süreçlerine yönelik projelerin öncelikli olarak değerlendirileceğini belirterek, "Tesis Güvenlik Belgesi, Kişi Güvenlik Belgesi, Kuruluş İzin Belgesi gibi belgeler ve kalite belgelendirme süreçlerine yönelik projeler ajansımız tarafından desteklenecek" ifadelerini kullandı.

Yeşil ve Dijital Dönüşüm Projeleri

Yeşil ve dijital dönüşüm başlığı altında ise, enerji etüdü, karbon ayak izi, temiz üretim ve döngüsel ekonomi gibi konularda yapılacak raporlama ve fizibilite çalışmaları desteklenecek. Bostancı, Avrupa Birliği'ne ihracat yapan firmaların yeşil mutabakat uyum kapasitesini geliştirme projelerinin de program kapsamında değerlendirileceğini belirtti.

Başvuru ve Detaylı Bilgi

Program için yılsonuna kadar başvurular alınacak. Ayrıntılı bilgi ve başvuru belgelerine Mevlana Kalkınma Ajansı’nın www.mevka.org.tr internet sitesinden ulaşılabilir.

Dr. İhsan Bostancı, "Hazırladığımız raporlar, mali ve teknik destek programlarımız ile paydaşlarımızın üretim, yatırım, planlama, istihdam ve ihracat gibi ihtiyaç duydukları her alanda destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Programın bölge ve paydaşlar için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.