Mide balonu ameliyatında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali Can Gül'le ilgili hastaneden açıklama

Mide balonu ameliyatında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali Can Gül'le ilgili hastaneden açıklama

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi'nin eski yönetim kurulu başkanı Dr. Engin Şahin, mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali Can Gül ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi'nin eski yönetim kurulu başkanı Dr. Engin Şahin, mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybeden Ali Can Gül'ün (22) ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, hastane tarafından sağlanan görüntülerin ve bilgilerin, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için eksiksiz bir şekilde savcılığa iletildiğini vurguladı.

"Mavi Kod Ekibi Tüm Çabayı Gösterdi"

Şahin, Ali Can Gül'ün 5 Haziran'da hastaneye başvurduğunu ve mide balonu operasyonu geçirdiğini belirtti. Şahin, operasyon sonrası yaşanan kardiyak durumu detaylandırarak, "Hastanın durumu kötüleştiğinde, hastanedeki mavi kod ekibi 25-30 kişilik bir grup olarak derhal müdahalede bulundu. Kalp pili de dahil olmak üzere gerekli tüm tıbbi müdahaleyi gerçekleştirdiler" dedi.

Sosyal Medya ve Adalet

Dr. Şahin, olay sonrası sosyal medya üzerinden hastane ve personeline yönelik yapılan yorumların, hem hastane personelini hem de yatan hastaları olumsuz etkilediğini ifade etti. Şahin, "Sosyal medya adaleti yerine, resmi soruşturma sürecine güvenmeliyiz. Herkesin Türk adaletine ve sağlık sistemine güvenmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Delil Karartma İddiaları ve Gözaltılar

Soruşturma kapsamında 7 hastane personelinin gözaltına alındığını belirten Şahin, "Delil karartma şüphesiyle gözaltına alınan personel, sadece yardımcı sağlık personelidir. Temizlik görevlileri ve diğer yardımcı personelin delil karartma yetkisi yoktur" dedi. Şahin, bu durumun hastanenin ve çalışanların imajını olumsuz etkilediğini vurguladı.

"Kesinleşmiş Raporları Bekliyoruz"

Henüz otopsi ve müfettiş raporlarının kesinleşmediğini belirten Şahin, "Olayın netleşmesi için bilirkişilerden gelecek raporları bekliyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarla hastaneyi yargılamak adil değil" ifadelerini kullandı.

Olayın Detayları

Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencisi Ali Can Gül, 4 Haziran'da Mersin'deki özel hastaneye başvurmuş ve mide balonu operasyonu geçirmişti. Ameliyat sonrası hayatını kaybeden Gül'ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Girne'nin Bahçeli köyüne götürülmüş ve burada toprağa verilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmekte olup, hastane personeline yönelik gözaltı ve tutuklama işlemleri sürmektedir.

Mide balonu ameliyatında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali Can Gül'le ilgili hastaneden açıklama

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.