Mide Balonu Operasyonu Sırasında Hayatını Kaybeden Genç İçin Hukuki Süreç Başlatıldı

Mide Balonu Operasyonu Sırasında Hayatını Kaybeden Genç İçin Hukuki Süreç Başlatıldı

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali Can Gül, mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybetti. Baba Hasan Gül, ihmal iddiasıyla hastane ve doktor hakkında hukuki süreç başlattı.

Mersin'de mide balonu taktırmak için hastaneye başvuran 22 yaşındaki Ali Can Gül, operasyon sırasında hayatını kaybetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde yaşayan ve Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Gül, aynı zamanda Limasol Türk Ocağı'nda amatör futbolcuydu. Yaşadığı sakatlık sonrası kilo problemi yaşayan genç, bu sorunu çözmek için mide balonu operasyonu yaptırmaya karar verdi.

Ameliyat Sırasında İhmal İddiası

Ali Can Gül'ün babası Hasan Gül, oğlunun ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek hukuki süreç başlattı. Hasan Gül, "Oğlum mide balonu taktırmak isterken ihmal sonucu hayatını kaybetti. Bir günde oğluma operasyon için gün verdiler, hiçbir tahlil yapılmadan ameliyata alındı" dedi. Gül, oğlunun ameliyat sırasında sadece 2 dakika içinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Mide Balonu Operasyonu Sırasında Hayatını Kaybeden Genç İçin Hukuki Süreç Başlatıldı

Baba Gül: "Bu Bir Cinayet"

Hasan Gül, oğlunun ölümünü bir ihmal değil cinayet olarak nitelendirdi. Gül, "Oğlumun morgda bedenini gördüm, ağzı ve sakalları kan içindeydi. Hastane ve doktor kesinlikle suçlu" ifadelerini kullandı. Bir aydır hukuk mücadelesini sürdüren baba, oğluna bunu yapanların en ağır cezayı almasını istediğini vurguladı.

Hukuki Süreç Devam Ediyor

Olayın 5 Haziran'da yaşandığını belirten Hasan Gül, KKTC'den hastaneye geldiğinde kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi. Gül, hastanede karşısına kimsenin çıkmadığını, sadece güvenlik görevlileri ve temizlikçilerin bulunduğunu ifade etti. Suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gül, "Oğluma bunu yapan herkesin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Mide Balonu Operasyonu Sırasında Hayatını Kaybeden Genç İçin Hukuki Süreç Başlatıldı

Acısını Yaşayamadan Hukuk Mücadelesi

Olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen hukuk mücadelesi nedeniyle acısını yaşayamadığını dile getiren baba Gül, KKTC'deki maçlarda oğlunun hayatını kaybetmesiyle ilgili pankartlar açıldığını kaydetti. Gül, oğluna bunu yapanların en ağır cezayı almasını istediğini yineledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.