Mide Şişkinliğiyle Baş Etmenin Doğal Yolları

Mide Şişkinliğiyle Baş Etmenin Doğal Yolları

Mide şişkinliği, dünya genelinde sıkça karşılaşılan bir sorun. Medicana Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yağmur Satıroğlu, doğru besinlerle şişkinlik probleminin nasıl yönetilebileceğini anlattı.

Dünya genelinde her 10 kişiden 7’sinde görülen mide şişkinliği, sindirim sisteminin en yaygın sorunlarından biri. Ancak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla bu sorun kolayca yönetilebilir. Medicana Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yağmur Satıroğlu, mide şişkinliğini önlemek ve hafifletmek için doğru besinlerin önemine dikkat çekiyor.

Satıroğlu, "Zencefil, sindirimi hızlandırıcı etkisiyle mideyi rahatlatabilir. Zencefil çayı veya taze zencefil dilimleriyle şişkinlik azaltılabilir. Zencefilin yanı sıra yoğurt da probiyotik içerikleriyle sindirim sistemini dengelemeye yardımcı olur ve şişkinliği engeller" diyerek bu besinlerin sindirimi kolaylaştırıcı etkilerini vurguladı.

Sindirimi Kolaylaştıran Bitkiler: Nane ve Rezene

Mide şişkinliğini hafifletmek için nane ve rezene gibi bitkiler de oldukça faydalıdır. Satıroğlu, "Rezene çayı, mide şişkinliğini giderir ve sindirimi hızlandırır. Ayrıca nane çayı da mideyi yatıştırarak şişkinliği ve karın kramplarını hafifletir. Gaz problemlerine karşı da etkili bir çözüm sunar" şeklinde konuştu.

Brokoli ve Avokado: Sindirim Dostu Yeşiller

Brokoli ve avokado, sindirimi kolaylaştıran besinler arasında yer alıyor. "Brokoli lif açısından zengin bir sebze olup sindirimi kolaylaştırır ve şişkinliği engeller. Ancak aşırı tüketimi gaz yapabileceğinden dengeli tüketilmesi önemlidir. Avokado ise sağlıklı yağlar ve lif içerir, mideyi rahatlatır ve şişkinliği engeller" diyen Satıroğlu, bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesinin faydalı olacağını belirtti.

Mideye İyi Gelen Meyveler: Limon, Muz, Kavun

Limon, muz ve kavun da mide şişkinliğini hafifletmeye yardımcı olan meyvelerdendir. Satıroğlu, "Limon, asidik yapısıyla mideyi temizler, sindirimi hızlandırır ve şişkinliği engeller. Muz, potasyum açısından zengindir ve mideyi yatıştırıcı etkisiyle şişkinliği azaltır. Kavun ise yüksek su içeriği ile sindirimi destekler ve mide şişkinliğini hafifletir" diyerek bu meyvelerin sindirim sistemini rahatlatıcı özelliklerini vurguladı.

Mide şişkinliği, doğru besinlerle kontrol altına alınabilir. Satıroğlu’nun önerileriyle, bu rahatsız edici durumu hafifletmek mümkün.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.