Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor

Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetiştirme modelinin zorunlu hale geldiğini belirterek, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetiştirme modeli zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla öğretmenlerimizin öğretmenlik alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programını tamamladıklarında, bu kanunumuz ile Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla yükseköğretimde alacakları eğitimleri tamamlayacak nitelikte akademik eğitimlerine göre üç veya dört dönemlik mesleğe hazırlık eğitimi alınması planlanmaktadır" dedi.

Kanun Teklifinin Detayları

Güler, AK Parti Grubu'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili detayları paylaştı. 39 maddeden oluşan kanun teklifi hakkında bilgi veren Güler, "Milli Eğitim Bakanlığı gerek merkez bütçesiyle gerek taşra teşkilatları personel sayısıyla nicelik olarak en büyük kurumdur. Eğitim sistemimizde toplam 1 milyon 230 bin 402 öğretmen ve okul yöneticisi görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerimizin 477 bini 35 ve altı yaştadır. Öğretmenlerimizin tamamının yaş ortalaması 40'ın altındadır" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Akademisi Geliyor

Güler, kanun ile Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağını belirtti. "Nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetiştirme modeli zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla öğretmenlerimizin öğretmenlik alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programını tamamladıklarında, bu kanunumuz ile Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla yükseköğretimde alacakları eğitimleri tamamlayacak nitelikte akademik eğitimlerine göre üç veya dört dönemlik mesleğe hazırlık eğitimi alınması planlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Eğitimde Kalite ve Kariyer Gelişimi

Güler, akademide mesleğe hazırlamaya yönelik verilen eğitimlerin, öğretmenlik meslek bilgisi ve özel alan bilgisi başta olmak üzere bir öğretmende bulunması gereken bütün yeterlilikler esas alınarak yürütüleceğini belirtti. Teorik ve uygulamalı dersler ile öğretmen adaylarının en iyi şekilde yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Güler, "Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim yönetimi ve denetim alanlarında görev alacak ve çalışmakta olan personelin meslek içi eğitimi, kariyerlerinin geliştirilmesi, eğitim yöneticilerine formasyon kazandırılması da hedeflenmektedir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler