Milli patencinin hedefi, kış olimpiyatlarında madalya

Milli patencinin hedefi, kış olimpiyatlarında madalya

Erzurum'da 5 yıl önce başladığı sürat pateninde gösterdiği başarılarla dünya sıralamasındaki 24 sporcu arasına giren milli sporcu Fırat Yardımcı, madalya kazanmak için gözünü 2018 Kore Kış Olimpiyatları'na dikti- Milli sporcu Fırat: "Kendimi geliştirdim v

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU - Erzurum'da 5 yıl önce başladığı sürat pateninde gösterdiği başarılarla dünya sıralamasındaki 24 sporcu arasına giren milli sporcu Fırat Yardımcı, madalya kazanmak için gözünü 2018 Kore Kış Olimpiyatları'na dikti.

Kentte 2011 yılında yapılan Üniversiteler Kış Oyunları'nı izledikten sonra bu oyunlara katılan sporcuları örnek alarak sürat patenine başlayan Fırat Yardımcı (19), kısa sürede önemli başarılar elde etti.

Fırat Yardımcı, olimpiyatlarda da bir ilki başarmak için antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor. 2018 Kore Kış Olimpiyatları'na hazırlanan Fırat, burada sürat pateninde madalya alarak Türkiye'de yine bir ilki başarmak istiyor.

Milli patenci Fırat Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürat pateninde Türkiye şampiyonalarının ardından Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldığını söyledi.

Fırat, bu şampiyonalardaki başarıları sebebiyle elit sporcular arasından özel davetli olarak çağrıldığı Çin'deki Şanghay Tropi All Star Yarışları'nda mücadele ettiğini ifade etti.

Fırat Yardımcı, bu yarışlara ilk defa katıldığını ve hem bireysel hem de takım halinde önemli başarılar elde ettiklerini anlatarak, "Şangay Tropi'ye en iyi 24 sporcu arasından 14. olarak katılıp, bronz madalya kazandım. Bireysel olarak 500 metrede Türkiye rekorunu 41,6 saniye ile kırdım. Hedefim bunu 40,6 saniyeye düşürmek. Karışık bayrak yarışında da takım halinde üçüncü olduk. Türkiye'nin şu ana kadar aldığı en iyi derece bu. Büyük yarışlarda ilk defa bronz madalya alarak, Türkiye tarihine imza attım." diye konuştu.


- Kırık kolla Türkiye şampiyonu oldu


Sürat pateninde yaptığı antrenmanda kolu kırılmasına rağmen İzmit'te gerçekleştirilen yarışlarda Türkiye şampiyonu olduğu dile getiren Fırat Yardımcı, şöyle devam etti:

"Spora daha yeni başlamıştım. Antrenörüm Türkiye şampiyonasına katılacağımı söyledi. Şampiyonadan bir gün önce yaptığım antrenmanda düşüp kolumu kırdım. Ertesi gün İzmit'e gittim ve orada çıktığım antrenmanda da düşerek tekrar kolumu kırdım. Bundan ailemin de haberi yoktu. Doktora gittiğimizde kolumu alçıya alacağını, bu halde yarışamayacağımı söyledi. Ben de hastaneden kaçtım. Antrenörüm zorla götürüp, alçıya aldırdı. Ben de alçıyı kırdım ve antrenörüm dışında kimseye kolumun kırık olduğunu söylemeden yarışlara katıldım. Kolumdaki acıyı hissetmiş olsam da ilk kez katıldığım yarışlarda Türkiye şampiyonu oldum."

Fırat, Türkiye ve çeşitli ülkelerdeki yarışlarda aldığı başarılardan sonra çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"5 kardeşiz, maddi durumumuzda iyi olmadığından ailem spora başladığımda destek olmadı ve sadece okuluma ağırlık vermemi istedi. Ben de evden kaçarak antrenmanlara geliyordum. İkisini bir arada yapmakta zorlansam da üstesinden gelmeyi başardım. Aldığım başarılardan sonra ailem de destek olmaya başladı. Bu sayede birçok yurt dışı müsabakalarına katıldım ve daha çok hırslandım. Kendimi geliştirdim ve artık rakipler de bizden korkuyor. Önümde 2018 Kore Kış Olimpiyatları var. Aralıksız çalışarak burada da en güzel şekilde ülkemi temsil edip, madalya almak istiyorum."


- Okuyucu: "Sporcumuz Türk spor tarihinde bir ilki başardı"


Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ise milli sporcu Fırat Yardımcı'nın Uluslararası Paten Birliği'nin düzenlediği All Star yarışlarında önemli başarı elde ettiğini bildirdi.

Fırat'ın dünyanın en iyi 24 patencisinin davetli olarak gittiği Şanghay Tropi'ye 14. sırada katıldığına dikkati çeken Okuyucu, şunları kaydetti:

"Fırat Yardımcı, Şangay Tropi'de Macar, Japon ve Türk sporcuların oluşturduğu bayrak takımı yarışında bronz madalya aldı. Yardımcı, burada aldığı başarı ile Türk spor tarihine geçerek bir ilki başardı. Madalya bayrak yarışmasında alınmasına rağmen ülkemizin hanesine yazıldı. Bu dalda bugüne kadar aldığımız en iyi derece. Fırat, 500 metrede kendine ait olan Türkiye rekorunu kırarak 41,6 saniyeye indirdi. Biz artık saliseleri indirmeye çalışıyoruz. Çünkü bu daldaki elit sporcular saliselerle yarışıyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı