Milli Sporcu Alperen Akbulut, 5. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Dünya 3.'sü Oldu

Milli Sporcu Alperen Akbulut, 5. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Dünya 3.'sü Oldu

Tayvan'ın Taipei kentinde düzenlenen 5. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Milli sporcu Alperen Akbulut, cirit atmada dünya 3.'sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Alperen Akbulut'tan Büyük Başarı

14-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında Tayvan'ın Taipei kentinde düzenlenen 5. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Milli sporcu Alperen Akbulut, cirit atmada dünya 3.'sü oldu. Bu önemli başarı, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından büyük bir gururla karşılandı.

Federasyon Başkanı Kerim Vural'dan Açıklama

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, şampiyona sonrasında yaptığı açıklamada, federasyon olarak katıldıkları tüm organizasyonlarda büyük başarılar elde ettiklerini belirtti. Vural, "Cirit atmada dünya 3.'sü olmak kolay bir başarı değil. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tüm dallarda başarılı olmak için düğmeye bastık. Geldiğimiz noktada ilkleri yaşıyoruz. Bu da bizleri gururlandırıyor. Ben başta sporcumuz Alperen Akbulut olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. İşitme Engelliler Spor Federasyonu olarak bundan sonra da katıldığımız tüm şampiyonlarda adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'nun Başarıları

Kerim Vural, federasyonun son yıllarda elde ettiği başarıların altını çizerek, gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Vural, federasyon olarak sporcuların en iyi şartlarda hazırlanması ve uluslararası arenada başarı elde etmeleri için gerekli tüm desteği sağladıklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.