MİT, PKK'nın Sözde İstihbarat Yapılanmasında Çalışan İki Kişiyi İstanbul'da Yakaladı

MİT, PKK'nın Sözde İstihbarat Yapılanmasında Çalışan İki Kişiyi İstanbul'da Yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın istihbarat yapılanmasında faaliyet gösteren Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ı İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakaladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), güvenlik güçleri ile gerçekleştirdiği ortak operasyonla PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında yer alan iki ismi İstanbul'da ele geçirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, MİT'in yoğun çalışmaları sonucu tespit edilerek gözaltına alındı.

PKK'nın İstihbarat Yapılanması Çözüldü

MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü başarılı operasyonla, PKK'nın sözde istihbarat yapılanması ortaya çıkarıldı. Sadık Topaloğlu'nun Irak/Kandil bölgesinde istihbarat eğitimi aldığı ve örgüt sorumlularından Cemil Bayık ile görüştüğü belirlendi. Topaloğlu'nun gazetecilik mesleğini kullanarak terör örgütüne bilgi topladığı tespit edildi.

Mehmet Savaş ve Finans Faaliyetleri

MİT, Mehmet Savaş'ın da örgüt adına finans faaliyetleri yürüttüğünü ve paravan şirketler üzerinden Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme tedarik ettiğini belirledi. Topaloğlu ve Savaş, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama ve Cezaevi Süreci

PKK'nın istihbarat yapılanmasında görev aldıkları tespit edilen Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak çalışmasıyla yakalanan bu iki ismin, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlerin bertaraf edilmesinde önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.