MKE Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca'ya 13 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi

MKE Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca'ya 13 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca ve 3 sanık hakkında mütalaa açıklandı. Koca için 13 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıklar için de çeşitli cezalar talep edildi.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanıkların avukatları duruşmaya katılırken, müşteki Halil Umut Meler ve sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can ise duruşmada hazır bulunmadı.

Faruk Koca'ya "Tehdit" ve "Kasten Yaralama" Suçlaması

Savcılık mütalaasında, sanıkların olay gecesi sahaya girdikleri ve Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e "seni öldüreceğim" diyerek tehditte bulunduğu, ardından yumruk atarak Meler'i yere düşürdüğü belirtildi. Yere düşen hakeme sanıklar Şahin ve Çelikkaya'nın defalarca tekme attığı, sanık Can'ın ise tekme atmaya çalıştığı ancak isabet ettiremediği ifade edildi.

13 Yıla Kadar Hapis Talebi

Mütalaada, MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca hakkında "tehdit", "kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama" ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık suçlarından toplamda 13 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Sanıklar Şahin ve Çelikkaya için ise "kemik kırığına sebep olacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan, "Sporda Şiddet Kanunu'na aykırılık" suçundan ise 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası istenildi.

Duruşma 11 Kasım'a Ertelendi

Savcı, sanık Osman Erkam Can hakkında ise "kasten yaralamaya teşebbüs" ve "Sporda Şiddet Kanunu'na aykırılık" suçlarından toplamda 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti. Sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamak için ek süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerini kabul ederek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.