Muğla’daki Orman Yangınlarıyla İlgili 3 Kişi Gözaltına Alındı

Muğla’daki Orman Yangınlarıyla İlgili 3 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla'nın Yatağan, Ula ve Datça ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yatağan’da arıcıların yangına sebep olduğu tespit edilirken, Datça’da da bir şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla'nın Yatağan, Ula ve Datça ilçelerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, yangınlarla bağlantılı olduğu düşünülen 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Yatağan’da Arıcılar Yangına Sebep Oldu

Bakan Yerlikaya, Yatağan ilçesinin Yava Mahallesi’nde çıkan orman yangınının ilk belirlemelere göre arıcıların dikkatsizliği sonucu meydana geldiğini ifade etti. Yangın sebebiyet verdiğinden şüphelenilen 2 kişi, Yatağan’da gözaltına alındı.

Datça’da 1 Şüpheli Yakalandı

Datça'nın Batır Kızılbük mevkiinde çıkan orman yangınına neden olduğu değerlendirilen bir şüphelinin daha yakalandığını duyuran Yerlikaya, ormanların milli servet olduğuna vurgu yaparak, geleceğe bırakılacak en değerli mirasın ormanlar olduğunu hatırlattı.

Bakanın bu açıklamaları, orman yangınlarıyla mücadelede sorumluların en kısa sürede tespit edilip gerekli işlemlerin yapıldığına dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.