Murat Kurum’a Malatya’dan Fahri Hemşehrilik Beratı

Murat Kurum’a Malatya’dan Fahri Hemşehrilik Beratı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kendisine verilen "Fahri Hemşehrilik Beratı" için teşekkür ederek, bu onuru göğsünde bir onur madalyası olarak taşıyacağını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a "Fahri Hemşehrilik Beratı" verdi. 9 Ekim’de gerçekleştirilen Meclis toplantısında AK Parti, CHP ve MHP gruplarının oy birliğiyle kabul edilen karar, depremden ağır zarar gören Malatya’nın yeniden inşası için Bakan Kurum’un yaptığı çalışmalara bir teşekkür olarak verildi.

"Bu Beratı Bir Onur Madalyası Olarak Taşıyacağım"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in kararı duyurmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Murat Kurum, bu onuru büyük bir gururla kabul ettiğini belirtti. Bakan Kurum, “Sevgili Başkanım, bu beratı göğsümde bir onur madalyası olarak taşıyacağım. Oy birliği ile alınan bu karar nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Depremzedelere Yönelik Çalışmalar Sürecek

Murat Kurum, açıklamasında Malatya ve diğer deprem bölgelerinde yürütülen çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “Malatya ve depremden etkilenen diğer tüm illerimiz için gecemizi gündüzümüze kattık. Oradaki çalışmaları el ele, omuz omuza yaptık. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edilen fahri hemşehrilik beratı, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının ortak kararıyla alındı. Bu karar, Malatya’nın yeniden inşasında önemli bir rol oynayan Bakan Murat Kurum’a duyulan minneti simgeliyor.

kurum.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.