Mut'ta Açık Alan Erik Hasadı Başladı
Türkiye'nin önde gelen erik üretim bölgelerinden Mersin'in Mut ilçesinde, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Üreticiler, kilogramı 50 ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla eriklerini satışa sunuyor.
Mersin'in Mut ilçesinde, Türkiye'nin önde gelen kayısı ve erik üretim bölgelerinden biri olan bölgede, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, "Erik sezonumuzun tüm vatandaşlarımıza, çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bu yıl tahmini olarak Mut ilçemizde 90 ile 100 bin ton arası erik rekoltesi beklemekteyiz" dedi.
Erik hasadının başlamasıyla birlikte, fiyatlar da belirlenmeye başladı. Kilogramı 50 ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla erikler, çiftçiler tarafından satışa sunuluyor. Ürünlerin bir kısmı yurt içine, bir kısmı da Rusya, Dubai, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihracata gönderiliyor. Bu yıl özellikle Orta Doğu ülkelerinden yoğun talep geldiği bildirildi.
Mut ilçesinde açıkta erik hasadının başlamasıyla ilgili konuşan üretici Hünkar Yıldız, "Erik fiyatlarımız elek gözlerine göre 50 liradan başlayıp 350 lira arasında değişmektedir. Bütün müstahsil vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu bir yıl geçmesini temenni ederim" şeklinde konuştu.
Mut ilçesinde erik fiyatlarının üreticileri memnun ettiği ve çiftçilerin yüzlerini güldürdüğü belirtiliyor. Bu durum, bölgedeki tarımsal ekonominin canlanmasına katkı sağlıyor.
Kaynak: