Müzisyen Cihan Aymaz'ın Katiline Müebbet Hapis Cezası

Müzisyen Cihan Aymaz'ın Katiline Müebbet Hapis Cezası

Kadıköy'de istediği şarkıyı çalmayan müzisyen Cihan Aymaz'ı bıçaklayarak öldüren Mehmet Caymaz, yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kadıköy'de 2 Mayıs 2023 tarihinde meydana gelen olayda, 30 yaşındaki müzisyen Cihan Aymaz, yanına gelen 33 yaşındaki Mehmet Caymaz'ın istediği türküyü çalmayı reddetti. Bu olumsuz cevap sonrasında ikili arasında tartışma çıktı ve Mehmet Caymaz, yanında bulundurduğu bıçakla Cihan Aymaz'ı göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Caymaz tutuklandı ve yargılanma süreci başladı.

Mahkeme Süreci ve Karar

Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Caymaz, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Mahkemede son söz hakkı verilen Caymaz, pişman olduğunu dile getirdi. Müşteki avukatı ise, daha önce de benzer müzisyen cinayetlerinin yaşandığını ve bu tür olayların tekrar etmemesi için sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Müebbet Hapis Cezası

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Caymaz'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve cezada herhangi bir indirim uygulamadı. Bu karar, müzisyenlere yönelik şiddetin önlenmesi ve caydırıcılığı açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.