Narin Güran’ın Ölümüne İlişkin 267 Kişinin İfadesi Alındı

Narin Güran’ın Ölümüne İlişkin 267 Kişinin İfadesi Alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan ve cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın soruşturmasıyla ilgili 26 kişinin şüpheli, 241 kişinin ise tanık olarak ifadesinin alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte, 8 yaşındaki Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır Bağlar'da kaybolmuş, 8 Eylül’de ise cansız bedeni bulunmuştu. Tunç, olayla ilgili 267 kişinin ifadesinin alındığını belirtti.

“Bugüne kadar 26 kişi şüpheli, 241 kişi tanık olmak üzere toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır. Narin Güran’ın amcası Salim Güran 2 Eylül’de, komşusu Nevzat Bahtiyar ise 10 Eylül’de tutuklanmıştır. 22 şüpheli halen gözaltında olup, Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecektir” dedi.

Narin Güran’ın Ölümüne İlişkin 267 Kişinin İfadesi Alındı

Arama Çalışmalarına 4.656 Personel Katıldı

Bakan Tunç, 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran için yapılan arama çalışmalarında 4.656 personelin görev aldığını ifade etti. Tunç, sürecin hızlı bir şekilde başlatıldığını ve geniş çaplı bir operasyon yürütüldüğünü belirtti.

“23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 dron ve 1 İHA ile havadan ve karadan toplam 75 kilometrekare alan tarandı. İl Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, AFAD ve Dicle Üniversitesi dalgıçları da arama çalışmalarına katıldı” diye konuştu.

Adli Tıp Raporu Bekleniyor

Narin Güran’ın kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek nihai raporla belirlenecek. Bakan Tunç, olayda kullanılan araçların kimyasal incelemesinin sürdüğünü ve kapsamlı bir araştırma yapıldığını vurguladı.

“Olay yerinden alınan sıvaplar, taş parçaları, balçık ve diğer deliller üzerinde kriminal inceleme yapılmaktadır. Ayrıca, HTS kayıtları ve kamera görüntüleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından incelenmektedir” dedi.

Spekülatif Bilgilere Dikkat

Tunç, soruşturma sürecinde basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Olay hakkında gizlilik kararı olduğunu belirten Tunç, "Sadece resmi mercilerin açıklamalarına güvenilmelidir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.