Necmettin Erbakan Üniversitesi birincileri kep attı

Necmettin Erbakan Üniversitesi birincileri kep attı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Bölüm Birincileri Mezuniyet ve Geleceğe Mesaj Töreni'nde Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, mezun öğrencilere ve ailelerine anlamlı mesajlar verdi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, 2023-2024 Akademik Yılı Bölüm Birincileri Mezuniyet ve Geleceğe Mesaj Töreni'nde yaptığı konuşmada, üniversitenin Türkiye ve dünya çapındaki başarılarını vurguladı. Zorlu, "Times Higher Education (THE) sıralamasında Türkiye'deki genç üniversiteler arasında birinci olduk. Bu başarımızı bu yıl da devam ettirerek birinciliği kaptırmadık. Dünya genelindeki sıralamada üniversitemiz, Türkiye'den katılanlar arasında 8'inci sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 2’nci sırada yer aldı" dedi.

Genç bir üniversite olmalarına rağmen elde edilen bu başarının tesadüf olmadığını belirten Zorlu, gelecekte daha büyük başarıların habercisi olduğunu vurguladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi birincileri kep attı

"Türkiye'nin En Güzel Kütüphanelerinden Biri Yükseliyor"

Törende mezunlara hitap eden Prof. Dr. Zorlu, yeni yerleşkede yapımına başlanan kütüphaneden de bahsetti. Bir milyon kitap kapasiteli bu kütüphanenin Türkiye'nin en güzel kütüphanelerinden biri olacağını belirten Zorlu, "Bu kütüphane, hem kitapları hem veri tabanları hem de çalışma alanlarıyla Türkiye'de örnek gösterilecek. Kapılarımız mezunlarımıza her zaman açık" dedi. Zorlu, mezunların NEÜ ile bağlarını koparmamalarını, akademik veya iş hayatlarında üniversiteyle iş birliklerine devam etmelerini diledi.

"Eğitim ve Öğretim, Bir Medeniyetin Temel Direğidir"

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, törende öğrenci ailelerine de seslenerek, eğitim-öğretimin bir ülkenin, bir inancın ve medeniyetin temel direği olduğunu ifade etti. Gazze'deki üniversitelerin eğitim veremediği acı durumu hatırlatan Zorlu, eğitimin önemini vurguladı ve "Evlatlarınızın başarısı, sadece onların değil, bu milletin ve medeniyetin başarısıdır" şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi birincileri kep attı

Geleceğe Mesaj: "Sizler Geleceğimizin Kapılarını Açacaksınız"

Mezun öğrencilere seslenen Rektör Zorlu, "Bugün size bir anahtar takdim edeceğiz. Çeyrek asır sonra bu anahtarla mesaj kapsülünüzü açacaksınız. Geleceğinizle ilgili hayaller kurun ve bu hayallerin peşinden gidin. Bugün başarılısınız, yarın da başarılı olacağınıza inanıyoruz" dedi. Tören, mezun öğrencilere belge ve hediyelerinin takdim edilmesi, Geleceğe Mesaj Kapsüllerinin yerleştirilmesi ve keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

Törene Kimler Katıldı?

Törene, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu'nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, dekanlar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende ayrıca NEÜ Hukuk Fakültesi 2022 mezunu Stajyer Hakim Yiğit Efe Uslu ve Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi birincisi Hatice Doğru da konuşma yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.