Necmettin Erbakan Üniversitesi, Zirveye Tırmanışını Sürdürüyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Zirveye Tırmanışını Sürdürüyor

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu: "2018'den bu yana gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz ve sürekli zirveye doğru tırmanıyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi ülkemizde ve dünyada iddialı üniversiteler arasına girecek."

NEÜ Online Tanıtım Günleri Başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), aday öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği 3 gün sürecek "Soru ve Cevaplarla NEÜ Online Tanıtım Günleri" canlı yayınının ilk programını gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. İbrahim Çetin'in yaptığı programda, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, üniversitenin sunduğu imkanlar hakkında bilgi verdi.

NEÜ’nün Tarihi ve Akademik Donanımı

Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin 2010 yılında Konya Üniversitesi adıyla kurulduğunu ve 2012 yılında bugünkü adını aldığını belirtti. Zorlu, üniversitenin genç olmasına rağmen köklü fakültelere sahip olduğunu vurguladı. İlahiyat ve Eğitim Fakültelerinin 62 yıllık geçmişi olduğunu belirten Zorlu, Tıp Fakültesi'nin ise Konya'nın ilk tıp fakültesi olduğunu ifade etti. Üniversitenin 5 kampüsü bulunduğunu ve 40 bin öğrenciye, 2 bin 500'ün üzerinde akademisyene ev sahipliği yaptığını söyledi.

Barınma, Ulaşım ve Sağlık İmkanları

Canlı yayında barınma, ulaşım, beslenme, sağlık ve güvenlik konularına değinen Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversitenin ulaşım problemi olmayan bir konumda yer aldığını belirtti. Köyceğiz Kampüsü'nde bin 560'ar kişilik kız ve erkek yurtlarının hizmete girdiğini ve yeni yurtlar yapımının planlandığını ifade etti. Ayrıca, üniversitenin Tıp Fakültesi'ne bağlı 1500 yataklı bir hastanesi bulunduğunu ve Konya'nın güvenli bir şehir olduğunu vurguladı.

Akreditasyon ve Eğitim Kalitesi

Öğrencilerin tercih yaparken akreditasyona önem verdiğini belirten Zorlu, üniversitenin Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi'nin yanı sıra Tıp Fakültesi'nin de akredite olduğunu söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi'nin de akreditasyon sürecinde olduğunu belirten Zorlu, birkaç yıl içinde fakültelerin büyük bir kısmının akredite olacağını ifade etti.

Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Bir Üniversite

Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Times Higher Education (THE) sıralamalarında genç üniversiteler kategorisinde Türkiye'de 8'inci, devlet üniversiteleri arasında ise 2'nci sırada yer aldığını söyledi. "Öğrenim" kategorisinde Türkiye'de bir numara ve dünyada 43'üncü sırada olduklarını belirtti. Akademik kadronun ve ders içeriklerinin kalitesine vurgu yapan Zorlu, öğrencilerin ve akademisyenlerin kendisine her platformdan ulaşabildiğini ifade etti.

Geleceğe Yönelik Hedefler

"Necmettin Erbakan Üniversitesi ülkemizde ve dünyada iddialı üniversiteler arasına girecek" diyen Zorlu, 2018'den bu yana yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve sürekli zirveye doğru tırmandıklarını belirtti. Akademik çalışma ve barış ortamının sağlanmasıyla daha fazla akademisyenin üniversiteye katılmak istediğini ifade etti.

Soru ve Cevaplarla NEÜ Online Tanıtım Günleri'nin ilk canlı yayını, Prof. Dr. Cem Zorlu ve yardımcılarının aday öğrencilere yönelik mesajlarıyla sona erdi. Zorlu, öğrencilere meslek seçimlerinde mutluluk ve keyif alacakları alanlara yönelmelerini tavsiye etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Zirveye Tırmanışını Sürdürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.