Neslihan Güngen ile İnanç Güngen'in ifadelerine ulaşıldı

Neslihan Güngen ile İnanç Güngen'in ifadelerine ulaşıldı

İstanbul merkezli 25 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-8" operasyonlarında gözaltına alınan 65 şüpheliden 45'i adliyeye sevk edildi. Operasyonun kilit isimlerinden olan fenomen Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen'in ifadelerine ulaşıldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen geniş çaplı soruşturmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışmalar yapılmıştı. Geçtiğimiz salı günü düzenlenen operasyonlarda yakalanan 65 şüphelinin 45'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Neslihan ve İnanç Güngen’in İfadeleri

Operasyonun kilit isimlerinden Neslihan Güngen, emniyette verdiği ifadesinde iş ve işlemlerinin şeffaf olduğunu, devletin her kurumunun şirketlerini denetleyebileceğini ve vergi müfettişiyle vergi dairesinde görüştüklerini belirtti. Güngen, dinlemeye takılan MASAK'ın yetkilendirdiği vergi müfettişiyle görüşmediklerini ifade ederken, hangi vergi dairesinde görüştüklerini açıklamadı.

Çalışanların İddiaları ve İnanç Güngen’in Açıklamaları

Soruşturma dosyasında bir numaralı şüpheli olarak görünen Neslihan Güngen'in şirketi ve güzellik merkezindeki çalışanlarının ifadelerinde, sahte faturaların kesildiği ve satılan ürünlerin sağlıksız olduğunun belirtildiği öne sürüldü. Ancak, bu ürünlerin Neslihan Güngen'in zorlamasıyla satıldığı iddia edildi.

İnanç Güngen ise, güzellik merkezinde kullanılan cihazların UST kayıtlarının olmadığından haberi olmadığını ve bu tür işlemlerle eşinin ilgilendiğini söyledi. Ayrıca, vergi müfettişinin Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşme talebinde bulunmadığını savunduğu öğrenildi.

Soruşturma devam ederken, şüphelilerin ifadeleri ve elde edilen bilgiler ışığında operasyonun detayları netleşmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.