NEÜ Kampüsü'nde 20 Milyon TL'ye Mal Olacak Proje Hayata Geçirildi

NEÜ Kampüsü'nde 20 Milyon TL'ye Mal Olacak Proje Hayata Geçirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Köyceğiz Mahallesi'nde yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü'nde taşkın koruma göleti projesini hayata geçiriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kampüs içinden geçen üç dere üzerinde yapımına başlanan taşkın koruma göleti projesinin, bölgede oluşabilecek sel ve taşkın sorunlarını önlemeyi amaçladığını açıkladı. Altay, "Havzadan gelen sel sularının muhtemel taşkınlara sebep olmasını engellemek amacıyla hazırladığımız proje, sel sularına karşı güvenliği artıracak ve bölgedeki çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak" dedi.

NEÜ Kampüsü'nde 20 Milyon TL'ye Mal Olacak Proje Hayata Geçirildi

Projenin Teknik Detayları ve Hedefleri

Başkan Altay, proje kapsamında uzun vadeli hesaplamalar yapılarak sel suyu miktarının modellendiğini belirtti. "Elde edilen veriler ışığında, gölet ve bentin brüt depolama hacmi 34 bin 500 metreküp, faydalı depolama hacmi ise 28 bin metreküp olarak tasarlandı. Sediment miktarına göre belirlenen dip savak kotu bin 169 metre olup göletin hava payı hesaplarına göre 1 metre yüksekliğinde hava payı bırakıldı. Bu doğrultuda kret kotu bin 176 metre, su kotu ise bin 175 metre olarak belirlendi" şeklinde konuştu.

Çevresel Sürdürülebilirliğe Katkı

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan derinlikli araştırmalar sonucunda hazırlanan taşkın koruma göletinin sadece sel ve taşkın riskini azaltmakla kalmayıp, çevresel sürdürülebilirliğe de önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. "20 milyon TL'ye mal olacak bu proje, su yönetimi ve koruma stratejileri açısından önemli bir adım. Projemiz, Meram ilçesinde yaşayan hemşehrilerimizin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin güvenliğini artırmanın yanı sıra, bölgedeki ekosistem üzerinde de olumlu bir etki oluşturacak" ifadelerini kullandı.

NEÜ Kampüsü'nde 20 Milyon TL'ye Mal Olacak Proje Hayata Geçirildi

Sanayi Bölgeleri İçin Keçili Kanalı Islah Projesi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerinin taşkınlardan korunması amacıyla Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslım Caddesi arasında başlatılan Keçili Kanalı Islah Projesi çalışmaları da devam ediyor. 3 bin 115 metre uzunluğundaki bu proje için 240 milyon lira harcanacak. Bu proje de bölgenin taşkın risklerini azaltmayı ve sanayi alanlarının güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler