Niğde'den Dubai çikolatasına farklı yorum
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde yerel ürünlerle hazırlanan çikolata, protein açısından zengin içeriği ve düşük maliyetiyle öne çıkıyor. Bu yenilikçi çikolata herkesin evde kolaylıkla yapabileceği bir tarif sunuyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, öğrencileriyle birlikte kentin yerel ürünlerini kullanarak Dubai çikolatasını yeniden yorumladı. Niğde'ye özgü elma, ceviz, badem, kayısı gibi kolay ulaşılabilir ve besleyici ürünlerin kullanıldığı bu çikolata, hem lezzeti hem de yüksek protein içeriğiyle dikkat çekiyor.
Daha Düşük Maliyet, Daha Yüksek Protein
Projede yer alan çikolatanın hem maliyetinin düşük hem de herkes tarafından yapılabilir olmasına özen gösterdiklerini belirten Mevlüt Ölmez, sürecin detaylarını şu şekilde anlattı:
"Uygulama mutfağımızda Niğde'nin tescilli ürünlerini kullandık. Darboğaz kirazı, tescile aday misket elması, bölgede yetişen ceviz, kayısı ve üzümlerle lezzet kattık. Ayrıca Niğde'nin meşhur tahinli pidesini bu tarife nasıl entegre edebileceğimizi düşündük ve çikolatanın içerisine tahin de ekledik. Bu sayede protein oranını artırdık. Hazırladığımız bu çikolatanın herkes tarafından kolaylıkla yapılabilir, sürdürülebilir ve ekonomik bir ürün olmasını hedefledik."
Evde Yapılabilir ve Sürdürülebilir Bir Tarif
Henüz adı olmayan bu çikolatanın tarifinin herkes tarafından uygulanabileceğini ifade eden Ölmez, ürünün sadece Niğde'ye değil, tüm Türkiye'ye ilham verebileceğini belirtti. Protein oranı artırılmış bu özel çikolata, evde hazırlanabilirliği sayesinde büyük ilgi görmeye aday.
Kaynak: