Ninelere devlet şefkati
Konya’nın Seydişehir ilçesinde kardeş olan iki ninenin imdadına sosyal medyadan ulaşılan Kaymakam Tuncay Sonel yetişti.
Seydişehir Ümit Çocukları Derneği’nde görev yapan Öğretmen Derya Mert Doğan işten eve döndüğü sırada sokaklarında iki yaşlı nine gördü. Üşüdüklerini gördüğü iki yaşlı kadının yanına yaklaşan Derya Mert Doğan, yaşlı kadınların durumunu sosyal paylaşım sitesi üzerinden mesajla Kaymakam Tuncay Sonel’e bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Kaymakam Sonel, Ayşe Çiftçi (75) ve Fatma Zulum (84) kardeşlerin umudu oldu. Haberi alır almaz kardeşlerin bulunduğu adrese sosyal inceleme görevlisi ile birlikte giden Kaymakam Sonel gerekli işlemleri başlattı.
Kaymakam Tuncay Sonel’in yaptığı görüşmeler sonrası kimsesiz ve bakıma muhtaç olan nineler için Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bakım evine yerleştirilmeleri kararlaştırılan kardeşler geceyi Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük’ün otelinde geçirerek sabah, Kaymakamlığa ait araç ile Konya’daki yeni sıcak yuvalarına yerleştirildi.
Kaymakam Tuncay Sonel, sosyal medya üzerinden gelen bir mesaj ile yaşlı iki nineyi sıcak bir yuvaya kavuşturduklarını söyleyerek, “Sosyal medyadan bir mesaj geldi, ‘İki tane nine titriyor dışarıda açıkta’ diye, hemen arkadaşlarla olay yerine gittiğimizde 75 yaşında ve 84 yaşında iki ninemiz kimsesiz ve Seydişehirli de değil bu ninelerimiz. Hakikaten durumları çok kötüydü, hemen mahalledeki komşuları evlerini açtılar. Sıcacık ortamda çaylarımızı içtik, daha sonra bu ninelerimizi Ticaret Odası Başkanımız otelinde sağ olsun misafir etti. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzle görüşmüştük, sağ olsunlar sabah da aracımızla onları devletimizin sıcaklığına ve şefkatine bıraktık” dedi.
"HERKESİN YARDIMINA KOŞAN BİR İNSAN"
Ayşe ve Fatma kardeşlerin durumunu Kaymakam Tuncay Sonel’e bildirerek sıcak yuvalarına kavuşmalarında büyük rol oynayan Derya Mert Doğan ise, “Sokağa girdiğim zaman iki yaşlı kadın dikkatimi çekmişti. Annemle yanlarına gittik, annem muhtara götürmek istedi. Muhtara gidelim veya hadi bize gidelim üşümüşsünüz dedik kabul etmediler. İki nine çok gariptiler. Baktık ben ağlayarak dışarıya çıktım, çünkü o kadar çok titriyorlardı ki çok üşümüşler. İnternetim çekmiyordu bir yerlere ulaşabilmek için eve gittim. İnternetten telefon numaralarını buldum Belediye, Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlığın. Önce belediyeyi aradım bir sonuç alamadım, sonra zabıtalara yönlendirdiler. Zabıtaya sordum bizim haberimiz yok öyle bir şeyden dediler. Ondan sonra sosyal yardımlaşmayı aradım bir bayan arkadaş ilgileneceğini söyledi, sağ olsun ilgilendi ama benim içim yine de rahat etmedi. Ben de sosyal medya üzerinden Kaymakam Beye yazdım, aktif değildi ama hemen bana geri döndü ve cevap verdi. Kaymakam Bey gelirken komşumuz zorla bu iki kardeşi evine katmış, biz de eve gittik. Daha sonra Kaymakam Beyle özel görüştüler. Kaymakam bey ve komşular hep beraber oturduk, sıcak çaylar içildi. Ninelerimize sahip çıkıldı. Sonrasında Kaymakam Bey, iki nineyi aracına aldı ve ayrıldılar. Sonradan öğrendim ki nineler devletimizin güvencesi altına alınmış. Kaymakam Beyi aramamın sebebi o artık bizden biri. Herkese kapısı açık ve bu konularda çok hassas. Nerede bir yetim, öksüz, engelli, garip, yaşlı görse sahip çıkıyor. Sosyal medyadan da onu takip ediyorum. İnsanların yardımına koştuğunu sürekli oradan gördüğüm için, rahat bir şekilde mesaj gönderdim. İlgileneceğini de biliyordum çünkü herkesin yardımına koşan bir insan yolu açık olsun” diye konuştu.