Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Suçlarına Büyük Darbe

Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Suçlarına Büyük Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen "Sibergöz-48" operasyonları kapsamında 65 şüphelinin yakalandığını ve hesaplarında 11 milyar 400 milyon Türk lirası işlem hacmi bulunduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, 19 ilde düzenlenen "Sibergöz-48" operasyonlarında 65 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında, nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçları işledikleri tespit edilen şüphelilerin hesaplarında toplam 11 milyar 400 milyon Türk lirası işlem hacmi bulundu.

Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonları

Trabzon ve Aydın merkezli yürütülen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden "Kısa Vadede Yüksek Kazanç" vaadiyle vatandaşları dolandıran ve sahte hesaplar üzerinden kişisel bilgilerini ele geçirerek haksız kazanç sağlayan çeteler çökertildi. Trabzon merkezli operasyonlarda 33, Aydın merkezli operasyonlarda ise 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, sahte dava ve uzlaşma belgeleri düzenleyerek vatandaşlardan avukatlık bedeli ve dava kapama bedeli adı altında haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Operasyonları

Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise çocuklara ait cinsel içerikli fotoğraf ve videoları bilgisayarlarında depolayan ve paylaşarak çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçunu işledikleri tespit edilen 23 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda bilgisayar, telefon, simkart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.

Sanal Devriyeler Görev Başında

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada sanal devriyelerin devam ettiğini vurgulayarak, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan'da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler