Öğretmenlik için artık sadece KPSS yetmeyecek: Akademi kuruluyor

Öğretmenlik için artık sadece KPSS yetmeyecek: Akademi kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tartışmalara yol açan yeni düzenlemesi yürürlüğe girdi. KPSS ve mülakat sonuçları yeterli olmayacak, öğretmen adayları artık Milli Eğitim Akademisi’nden de geçmek zorunda.

Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bu düzenleme, öğretmen adaylarının görev alabilmesi için ek bir eğitim aşaması daha getiriyor.

Öğretmenlerin Sorumlulukları Artıyor

Yeni düzenleme, öğretmenlerin öğrencilerine yönelik sorumluluklarını artıracak bir adım olarak değerlendiriliyor. Fakülteden mezun olmak ve KPSS’de başarılı olmak artık tek başına yeterli olmayacak. Öğretmen adayları, Milli Eğitim Akademisi’nde belirlenen hazırlık programlarından başarıyla geçmek zorunda kalacak.

Öğretmenler Nasıl Seçilecek?

Yeni sisteme göre, öğretmen olarak atanacak kişiler en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından mezun olan ve Milli Eğitim Akademisi’ndeki hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar arasından seçilecek. Genel kültür, özel alan bilgisi ve öğretmenlik meslek bilgisi gibi kriterler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde değerlendirilecek.

Öğretmenlikte Yeni Dönem Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, bu düzenlemeyle öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmayı hedeflerken, Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile eğitim sektöründe önemli bir değişim yaşanacak. Bakanlık, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil edecek yükseköğretim programlarını ve bu programlardan mezun olanların sahip olması gereken nitelikleri belirleyerek, öğretmen adaylarını daha donanımlı hale getirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.