Ömer Çelik: Uluslararası Adalet Divanı'nın Kararı Filistin Halkının Mücadelesini Teyit Ediyor

Ömer Çelik: Uluslararası Adalet Divanı'nın Kararı Filistin Halkının Mücadelesini Teyit Ediyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci güç olduğunu vurguladığı kararı önemli bulduğunu belirtti. Çelik, Filistin halkının haklı davasını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci güç konumunda olduğunu vurguladığı kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu kararın uluslararası toplumun Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkını bir kez daha teyit ettiğini belirtti.

Çelik'ten Uluslararası Topluma Çağrı

Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararının, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında varlığının tanınmaması ve İsrail'e yardım veya destek sağlanmaması gerektiği hususunu vurgulayan önemli bir nokta olduğunu ifade etti. Çelik, "Bu karar, uluslararası toplumun Filistin halkının öz topraklarında kendi kaderini tayin etme hakkı konusundaki mücadelesini bir kez daha teyit etmiştir. İsrail'in insan haklarına, uluslararası hukuka ve sözleşmelere aykırı tüm politikalarına karşı olduğumuzu ve bu politikaların sonuçlarının yasal takipçisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

Filistin Davasına Destek Vurgusu

AK Parti Sözcüsü, açıklamasında Filistin Devleti'nin başkentinin Doğu Kudüs olması gerektiğini belirterek, Filistin halkının haklı davasının yanında yer almaya ve Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Çelik, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için Filistin halkının haklı davasının yanında yer almaya ve Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.