Organize Sanayi Bölgeleri İstihdam Rekoru Kırdı

Organize Sanayi Bölgeleri İstihdam Rekoru Kırdı

OSBÜK Genel Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin organize sanayi bölgelerindeki istihdamın 2 milyon 600 bin kişiyi aştığını açıkladı.

Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri İstihdam Rekorunu Kırdı

Ankara'da düzenlenen 22. Olağan Genel Kurul'da konuşan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genel Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin organize sanayi bölgelerindeki istihdamın 2 milyon 600 bin kişiyi aştığını açıkladı. Kütükcü, "OSB'ler, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline geldi. Üretim ve ihracat alanında gösterdiğimiz performans dünya çapında örnek teşkil ediyor." dedi.

OSBÜK Genel Başkanı: "Üretimde ve İhracatta Dünya Örneği Olduk"

Genel Kurul'da konuşan Kütükcü, "Türkiye'nin 81 ilindeki sanayiciler olarak birlikte hareket ettik. Pandemi ve jeopolitik risklere rağmen üretim ve ihracattan ödün vermedik. Son beş yılda sadece OSB'lerde 700 bin kişiye istihdam sağladık. Bugün itibarıyla OSB'ler, Türkiye'nin toplam sanayi üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştiriyor." şeklinde konuştu.

memis.jpg

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: "Türkiye Ekonomisi İstikrarını Koruyor"

Genel Kurul'da bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise Türkiye'nin ekonomik büyüme performansını vurgulayarak, "Son 15 çeyrektir kesintisiz büyüme gösteriyoruz. İşsizlik oranı yüzde 8,5 ile son on yılın en düşük seviyesine geriledi. Türkiye, küresel ekonominin güçlü ve güvenilir bir aktörü olmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Kütükcü ve Kacır'ın açıklamaları, Türkiye'nin sanayi üretimi ve istihdam politikalarındaki başarısını gözler önüne seriyor. Organize sanayi bölgeleri, ülkenin ekonomik büyümesinde kritik bir rol oynayarak küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu güçlendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler