Otomobil Satışlarında 6 Ay 6 Bin Kilometre Düzenlemesi Uzatıldı

Otomobil Satışlarında 6 Ay 6 Bin Kilometre Düzenlemesi Uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomobil satışlarında geçerli olan 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesinin süresini 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzattığını duyurdu. Amaç, sektörde adil ve rekabetçi bir piyasa ortamı sağlamak.

Ticaret Bakanlığı, otomobil satışlarına yönelik önemli bir düzenleme haberini kamuoyuna duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe yaşanan spekülatif fiyat oluşumları ve stokçuluk faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla 1 Ocak 2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere "6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesinin uzatıldığı belirtildi. Bu düzenleme kapsamında, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay veya 6 bin kilometre sınırını aşmadan satışının yapılmasına izin verilmiyor.

Ayrıca, "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile ilan yoluyla yapılan ikinci el satışların güncel satış fiyatının üzerinde olmaması şartı getirildi. Bu düzenlemelere uymayanlar hakkında ciddi idari para cezaları uygulandığı da belirtilen açıklamada vurgulandı.

Ticaret Bakanı, yapılan düzenleme ve denetimlerin sonucunda sıfır taşıtların haksız bir şekilde ikinci el piyasasına sürülmesinin önüne geçildiğini ve böylelikle tüketici mağduriyetlerinin de azaltıldığını ifade etti. Ayrıca, sektördeki fiyat istikrarını sağlamak ve adil bir piyasa yapısı oluşturmak için ilave tedbirlerin alınabileceği de belirtildi.

Bu önemli düzenleme ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin haklarını korumak ve otomotiv sektöründe sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturmak adına çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler