Otomotiv Sektörü Temmuz'dan İtibaren Yeni Dönemde: Fiyatlar Arıyor, Talep İkinci Ele Kayıyor

Otomotiv Sektörü Temmuz'dan İtibaren Yeni Dönemde: Fiyatlar Arıyor, Talep İkinci Ele Kayıyor

Sıfır kilometre araç fiyatlarında artış bekleniyor. Uzmanlar, talep artışı ve fiyatların yukarı yönlü hareket etmesiyle birlikte ikinci el araçlara yönelmenin artacağını öngörüyor.

Türkiye otomotiv sektörü, 7 Temmuz'dan itibaren devreye girecek GSR2 standartları ve 8 Temmuz'dan itibarıyla geçerli olacak Çinlilere ilave gümrük vergisi kararıyla yeni bir döneme hazırlanıyor. Bu gelişmelerin sıfır kilometre araç fiyatlarını artırması bekleniyor.

Sektör Yetkilileri Fiyat Artışını Doğruladı

Sektör yetkilileri, GSR2'ye uymayan araçlara ait stokların önemli ölçüde bitecek olması, GSR2 ile standart olacak güvenlik donanımları ve Çin'den ithal otomobillere gelen ilave gümrük vergisinin fiyat artışının temel sebepleri olacağını aktarıyor.

Fiyat Artışı ve Stok Sorunu Bekleniyor

GSR2 ile birlikte gelecek standart güvenlik donanımlarının, özellikle bu donanımların bulunmadığı modellerde fiyatları 5'in üzerinde artırabileceği öngörülüyor.

Ayrıca, Çin'den ithal edilen otomobillere getirilen ilave vergilerin ise bu araçların fiyatlarını yüzde 30 oranında artıracağı ve Çin dışı markaların üzerindeki rekabet baskısını azaltacağı değerlendiriliyor.

Uzmanlar Talepte İkinci Ele Yönelme Bekliyor

Uzmanlar, sıfır kilometre araç fiyatlarındaki artış ve GSR2 ile ortaya çıkacak stok sorununun, temmuz ayından sonra pazarda satışların yavaşlamasına ve talebin artık ikinci el araçlara doğru yöneleceğini öngörüyor.

İkinci El Araçlarda Fiyat Düşüşü ve Hareketlilik Bekleniyor

Sektör temsilcileri, yılın son çeyreğinde ikinci el araç fiyatlarında düşüş ve bir toparlanma bekliyor. Bu durumun, sıfır kilometre araçlardaki fiyat artışları ve aradaki makasın daralmasıyla ilişkili olduğu düşünülüyor.

Otomotiv Sektöründe Rekabet Yeniden Şekilleniyor

Çinli markaların fiyat stratejileriyle diğer markaların da fiyatlarını baskılıyor olması, GSR2 ve ilave gümrük vergisi ile birlikte değişecek.

Uzmanlar, bu gelişmelerin büyük ve sağlam Çinli markaları Türkiye'den çıkarmayacağını, ancak farklı satış, pazarlama ve fiyat stratejileri denemelerine yol açacağını düşünüyor.

Temmuz'da İşler Değişiyor

Otomotiv sektörü, Temmuz ayından itibaren GSR2 ve Çinli araçlara ilave gümrük vergisi ile birlikte yeni bir döneme giriyor. Bu gelişmeler, sıfır kilometre araç fiyatlarında artışa ve talepte ikinci ele yönelmeye neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler