Oyuncu Şahan Gökbakar'ın Kaçak Villası İçin Yıkım Süreci Başladı

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın Kaçak Villası İçin Yıkım Süreci Başladı

Marmaris'te yaklaşık 5 bin kaçak yapının bulunduğu kırsal alanlar arasında Şahan Gökbakar'ın villası da yer alıyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Delikyol mevkiinde bulunan ve Çamaşırhane Film Yapım A.Ş.'ye kayıtlı villa, ünlü oyuncu Şahan Gökbakar tarafından kullanılıyor. Marmaris merkeze yaklaşık 32 kilometre mesafedeki villanın, imara aykırı olduğu gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Marmaris Belediyesi arasında 2022 yılında yazışmalar başlatılmıştı.

Yapı Kayıt Belgesi İptal Edildi

Muğla Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, 9 Kasım 2022 tarihli karar ve 15 Mart 2021 tarihli Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yazısına dayanılarak, Şahan Gökbakar'ın villası için verilen yapı kayıt belgesi iptal edildi. Villanın "yapılması mümkün olmayan izinsiz yapılaşma" kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Marmaris Belediyesi Yasal Süreci Başlattı

Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, kaçak yapı için gerekli işlemleri başlatmak amacıyla villaya gitmiş, ancak özel mülk kapalı olduğu için giriş sağlayamamıştır. Belediyenin, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na yazı göndererek giriş izni talep ettiği ve kolluk kuvvetleriyle birlikte villada inceleme yapacağı açıklandı. İmara aykırı yapıların tespiti sonrası, Şahan Gökbakar'a 30 gün süre verilerek aykırılıkların düzeltilmesi talep edilecek.

Yıkım Kararı Bekleniyor

Verilen sürenin sonunda tekrar denetim yapılacak ve eğer aykırılıklar giderilmemişse yasal süreç başlayacak. Mahkemeden çıkacak karar doğrultusunda villanın yıkımı gündeme gelebilecek. Marmaris Belediyesi, kaçak yapıların imar planına uygun hale getirilmesi için kararlı bir adım atmış durumda.

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın Kaçak Villası İçin Yıkım Süreci Başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.