Özel Eğitim Öğrencisini Darbeden Öğretmen Tutuklandı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki bir özel eğitim okulunda, down sendromlu öğrenci Berat Ü.'ye şiddet uygulayan öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş'ün tutuklanması büyük yankı uyandırdı.

24 Mayıs günü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda meydana gelen olay, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, öğretmen Hepgümüş'ün ayaklarıyla Berat'ın üzerine bastığı, yerlerde sürüklediği ve tekme attığı görüldü. Olay sırasında okulda nöbetçi olan ve aynı zamanda şiddet uygulayan öğretmenin eşi Z.H.'nin de eşinin yanından geçtiği kaydedildi. Görüntüleri izledikten sonra oğlu için hastaneden darp raporu alan anne Serap C., avukatı Çiğdem Tan aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hukuki Süreç ve Ceza Talebi

Kahramankazan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, güvenlik kamera kayıtlarında mağdur çocuğun şüpheli öğretmen tarafından açıkça darp edildiği belirtildi. Öğretmenin yaptığı savunmanın tamamen suçtan kurtulmaya yönelik ve hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi. İddianamede, Hepgümüş'ün Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86'ncı maddesi gereği "basit yaralama" suçundan cezalandırılması talep edildi. Ayrıca, suçun "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı" işlenmesi ve kamu görevlisi olması sebebiyle de cezanın artırılması istendi. Savcılık, Hepgümüş'ün 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Kahramankazan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edildi ve şüpheli öğretmen, 24 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

Toplumda Büyük Tepki

Bu olay, toplumsal duyarlılığı artırırken, özel eğitim kurumlarındaki denetim ve güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini gündeme getirdi. Down sendromlu öğrencilere yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulanarak, benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler