ÖZEL HABER | Konya'ya Uzaydan Görünecek Bir GES Tesisi Daha

ÖZEL HABER | Konya'ya Uzaydan Görünecek Bir GES Tesisi Daha

Seydişehir'de faaliyet gösteren ETİ Alüminyum, Konya'nın Çumra ilçesinde 29,76 MW kapasiteli güneş enerji santrali kuruyor. ÇED süreci kapsamında halkın görüşleri alınacak.

Doğaya saygılı üretim anlayışıyla tanınan ETİ Alüminyum, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atıyor. Şirket, Konya'nın Çumra ilçesinde hayata geçireceği 29,76 MW kapasiteli güneş enerji santrali ile sıfır emisyon hedeflerine yaklaşmayı amaçlıyor.

umra-erentepe-koyu.jpg

Çumra'da Yeni Bir Güneş Enerji Santrali

ETİ-7 GES olarak adlandırılan proje, Çumra ilçesi Erentepe Mahallesi'nde 35,01 hektarlık bir alanda kurulacak. Yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip olan bölgede inşa edilecek olan tesis, temiz enerji üretimiyle hem bölgeye hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

umra-ges-yatirimi-ced-toplantisi-eti-aluminyum-2.jpg

Halkın Katılımıyla Şeffaf Bir Süreç

Proje kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. ÇED Yönetmeliği gereği, 25 Ekim 2024 tarihinde Erentepe Sulama Kooperatifi Binası'nda yapılacak toplantıda halkın görüşleri alınacak. Tüm bölge halkı, toplantıya katılarak projeyle ilgili bilgi alabilir ve sürece dahil olabilir.

Çevre Dostu Üretim ve Yenilenebilir Enerji

Bu yatırım, ETİ Alüminyum'un çevre dostu üretim anlayışının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Şirket, bu proje ile hem alüminyum üretimindeki karbon ayak izini azaltacak hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş sürecinde önemli bir rol oynayacak.

umra-ges-yatirimi-ced-toplantisi-eti-aluminyum.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.