Özgür Özel: MHP'nin Kendi Fikri Yok, AK Parti'nin Söylediklerini Savunuyorlar

Özgür Özel: MHP'nin Kendi Fikri Yok, AK Parti'nin Söylediklerini Savunuyorlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında MHP'nin AK Parti'nin fikirlerini desteklediğini ve kendi fikirlerinin olmadığını vurguladı. Özel, sokak hayvanları yasası ve ekonomik sorunlar hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. MHP'nin AK Parti'nin fikirlerini savunmak dışında bir politikası olmadığını iddia eden Özel, sokak hayvanları ve ekonomi konularında da çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

"AK Parti Söylüyor, MHP Oyluyor"

Özel, komisyon çalışmalarında MHP'nin AK Parti'nin taleplerine sorgusuz sualsiz uyduğunu belirterek, "Ben bakıyorum komisyonda AK Parti söylüyor MHP oyluyor, AK Parti söylüyor MHP oyluyor. Öyle bir haldeler ki AK Parti ötenazi diyor onu savunuyorlar, geri çektim diyor onu da savunuyorlar. Kendine ait bir fikri olmayan, tek fikri AK Parti'nin fikrini desteklemek olan bir grupla karşı karşıyayız" dedi.

"Sokak Hayvanları İçin Ötenazi Kabul Edilemez"

Sokak hayvanları yasasında ötenazi kelimesinin değiştirilmesine dair konuşan Özel, CHP'nin bu konuda net bir tutum sergilediğini vurguladı. "Sorunu doğru tespit edelim diyoruz. Sorun var; kaldırmak için çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Çareyi cinayette görenlerin karşısındayız. Bu konuda çok kişiye teşekkür etmek gerekir ama hayvanseverlere, günlerdir komisyonda direnen herkese bugün komisyonda hiç değilse ötenazi kelimesinin çıkarılmasını sağladıkları için hepinize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Enflasyon Durunca Fiyatlar Durmuyor"

Ekonomik durum hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özel, Türkiye'nin iyi bir yönetime sahip olmadığını belirtti. "Her ay aynı hikaye. Enflasyon artmış yine. Ya artması ne olur, sabit olsa ne olur. Enflasyon durunca fiyatlar durmuyor ki. Enflasyon 50 ise 100 lira olan fiyat seneye 150 oluyor. Sen onu 50'de tutarsan yüzde 50 fiyat artışı oluyor. Enflasyon düşerken fiyatlar düşmez. Fiyatlar çıkar, çıkış hızı biraz azalır. O yüzden en kötüsü geride kaldı değil. En kötü günlerdeyiz" ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'ye Yanıt: "Hakaretler Var, Ama..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik hakaretler içeren açıklamalarına da değinen Özel, "Çok ağır hakaretler var yine. Ama konuşmanın devamını okuyunca cevap vermekten vazgeçtim. Niye? Konuşmasında çok sevdiğini söylediği köpeklerden bahsediyor. MHP'lilerin köpek sever, hayvansever olduğundan bahsediyor. Bunları söyleyerek artık herkesin köpeklere karşı ne yaptığını MHP milletvekillerine bakınca ne yapacağını söylüyor" dedi.

Özel, Bahçeli'nin köpeklerle ilgili olumlu söylemlerine rağmen komisyonda aksi yönde davranıldığını da iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.