Özgür Özel: Vatandaşın Gündemi Ne İse, Benim Gündemim O

Özgür Özel: Vatandaşın Gündemi Ne İse, Benim Gündemim O

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceklerini vurgulayan Özel, "Vatandaşın gündemi neyse, benim gündemim o" dedi.

Erken Seçim Tartışmaları Üzerine Değerlendirmeler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamalarına yönelik soruları yanıtladı. Özel, "Erken seçim diye bir şey söz konusu değil. Seçimlerin yenilenmesi ya Cumhurbaşkanı kararıyla olur ya da Meclis'te 360 milletvekili oyuyla olur. Bizce yarın karar alalım, iki ay sonra erken seçim olsun. Ama kendisinin yaptığı teknik değerlendirme ne kadar isabetliyse, yaptığı siyasi değerlendirme o kadar isabetsizdir" dedi.

Ekonomik Durum ve Asgari Ücret Sorunu

Özel, ekonomik sorunlara değinerek, asgari ücrete zam yapılmaması durumunda vatandaşların geçinemeyeceğini belirtti. "Seçim yok diye asgari ücrete zam yok, seçim yok diye en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Geçen sene asgari ücrete üç ayda bir zam yapmayı konuşanlar, şimdi bu maaşla altı ay daha geçinsin diyor. Böyle hesap olmaz. Bütün seçmenler, emekçiler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaflar perişan durumda" ifadelerini kullandı.

Vatandaşın Gündemi ve Talepleri

Özgür Özel, Kocaeli Gebze'de gerçekleştirdikleri mitinge değinerek, "Biz Kocaeli Gebze'ye gidiyoruz, 100 bin kişi geliyor. 'Geçinebiliyor musunuz?' diyoruz, 'geçinemiyoruz' diyorlar. 'Zam istiyor musunuz?' diyoruz, 'istiyoruz' diyorlar. Eğer sen asgari ücrete zam vermezsen, geçim olmazsa, seçim olur. Ben demiyorum, meydanlar, 'seçim, seçim' diyorlar" şeklinde konuştu.

TÜİK Verilerine Yönelik Eleştiriler

Özel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine yönelik eleştirilerini dile getirerek, "Geçen sene öyle bir saçmaladınız ki enflasyon çok yüksekti, bu ay yine yüksek. Ama baz etkisiyle düşüş görülecek. Vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Vatandaş enflasyon artı olduğu sürece fiyatlar yükseliyor demektir" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler