Parmaklıklar arkasında üretilen ürünler fuarda beğeniye sunulacak
Hükümlü ve tutuklular tarafından cezaevlerinde tekstilden hediyelik eşyaya kadar birçok alanda üretilen ürünler, Başkent'teki fuarda beğeniye sunulacak- CTE Genel Müdürü Yıldırım:- "Bugün itibarıyla dünyanın en büyük iş yurtları ve meslek eğitimi sistemin
ANKARA (AA) - Cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların tekstilden hediyelik eşyaya kadar birçok alanda üretimini gerçekleştirdiği ürünler, "Ankara 13. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı"nda vatandaşların beğenisine sunulacak.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, yarın açılışı yapılacak fuara ilişkin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümlülerin meslek edinmelerini sağlamak amacıyla cezaevlerinde çeşitli eğitimlerin verildiğini ve hükümlülerin üretime katıldığını belirtti.
Hükümlülerin sosyal hayata daha donanımlı dönmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaları anlatan Yıldırım, geçen yıl 70 bin hükümlü ve tutukluya iş ve meslek eğitimi verildiğini, bunlardan da 40 bininin üretimlere katıldığını ifade etti.
Hükümlülerin eğitimlere ve üretime katılmaları sayesinde meslek sahibi olduklarını aktaran Yıldırım, ceza infaz kurumlarındaki faaliyetlere katılan, sigortalı olarak çalışan hükümlülere maaş verildiğini dile getirdi.
Enis Yavuz Yıldırım, cezaevlerindeki üretim faaliyetlerine katılan hükümlülerin aylık yaklaşık 450 lira kazanç elde ettiğini bildirdi.
İş yurtları faaliyetlerinin piyasaya rekabet oluşturmadığına dikkati çeken Yıldırım, aksine söz konusu çalışmaların piyasayı ve ölmekte olan sanatları desteklediğini vurguladı.
- "Fuar, dünyanın en büyük fuarıdır"
Meslek eğitim faaliyetlerini güçlendirmek ve üretilen ürünlerin vatandaşlarla buluşmasını sağlamak için fuarlar düzenlediklerini belirten Yıldırım, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde geçen yıl düzenlenen fuarları 900 binin üzerinde vatandaşın ziyaret ettiğine işaret etti.
Yıldırım, şöyle devam etti:
"Ceza infaz kurumlarımızdaki iş yurtları sistemimiz her geçen gün büyüyor. Bugün itibarıyla dünyanın en büyük iş yurtları ve meslek eğitimi sistemine sahibiz. Bunun da doğal bir çıktısı olarak Ankara'da açılacak olan ve ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin üretimlerinin sergileneceği fuar, dünyanın bu alandaki en büyük fuarıdır. Ceza infaz kurumlarındaki iş gücünü en doğru kanalize eden sistem Türkiye'dedir."
Atatürk Kültür Merkezindeki fuarda tekstilden gıdaya, hediyelik eşyaya kadar birçok ürünün 20 bin metrekarelik alanda 400 stantta sergileneceğini duyuran Yıldırım, fuarda 400 personelin yanı sıra açık ceza infaz kurumlarında bulunan 150 hükümlünün de görev alacağını vurguladı.
Yıldırım, 122 kurumda üretilen ürünlerin bir hafta süresince vatandaşların beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi.
Toplantıya İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Kontrolörler Kurulu Başkanı Yusuf Kenan Çağlar ile CTE Dışilişkiler Daire Başkanı Halil İbrahim Dizman da katıldı.
AA
Kaynak: