Patlamamış 110 Yıllık Top Mermisini Süs Eşyası Olarak Kullanmışlar

Patlamamış 110 Yıllık Top Mermisini Süs Eşyası Olarak Kullanmışlar

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir adam, babasının evine 110 yıllık top mermisi bırakıp ihbar edince bomba alarmı verildi. Patlamamış top mermisi, bomba imha ekiplerince kontrollü şekilde patlatıldı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa Mahallesi'nde, 48 yaşındaki Hüseyin Efe, babası Ali Efe ile tartıştıktan sonra evde yıllardır bulunan 110 yıllık top mermisini babasının evine bıraktı. Gece saatlerinde polise ihbarda bulunan Efe, babasının evindeki depoda patlamamış top mermisi olduğunu bildirdi.

Top Mermisinin Tarihi ve Kullanım Amacı

76 yaşındaki baba Ali Efe, top mermisini 25 yıl önce ahır yıkımı sırasında bulduğunu ve bomba olduğunu fark etmeden süs eşyası olarak kullandıklarını belirtti. Ali Efe, "Bu top mermisini ilk başta taş zannettik. Sonra demir olduğunu görünce evimize getirdik. Bir dönem dükkanda, bir dönem evde kaldı. Çocuklarımıza süs eşyası olarak kaldı. Hatta bir arkadaşım bunu ceviz kıracağı yapmayı düşündü. Bomba olup olmadığını anlayamadık," dedi.

Bomba İmha Ekiplerinin Operasyonu

Hüseyin Efe'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, top mermisini güvenli bir şekilde kontrollü olarak patlatmak üzere bomba imha ekiplerine teslim etti. 1. Dünya Savaşı'ndan kalma top mermisi, patlamamış olmasına rağmen tehlike arz ettiği için uzman ekipler tarafından patlatıldı. Ali Efe, patlamamış olması nedeniyle büyük bir şok yaşadığını ve "Kuvvetli bir bomba, patlasaydı evimizi havaya uçururdu," şeklinde konuştu.

Patlamamış 110 Yıllık Top Mermisini Süs Eşyası Olarak Kullanmışlar

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.