Pegasus ve Değer Otizm Derneği’nden “ilk kez uçuran” proje

Pegasus ve Değer Otizm Derneği’nden “ilk kez uçuran” proje

Pegasus Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Öztürk:- "Değerli Kanatlar' projesine destek verip bu özel misafirlerimize Pegasus kabin mock-up’ında simülasyon olanağı sunarak gelecekteki uçuş deneyimlerini keyifli hale getirmeyi ve ebeveynlerine deste

İSTANBUL (AA) - Pegasus Hava Yolları, otizm ve asperger sendromu olan çocukların ve ailelerinin havayolu yolculuklarında çektikleri sıkıntıları aşmalarına yardımcı olmak amacıyla Değer Otizm Derneği tarafından yürütülen "Değerli Kanatlar" projesi kapsamında uçuş simülasyonu programı gerçekleştirdi.

Pegasus tarafından yapılan açıklamaya göre, proje Türkiye'de ilk kez Pegasus tesislerinde hayata geçirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, çocuk misafirleri çok önemsedikleri için onlara yönelik pek çok uygulama konusunda öncülük etmeyi hedefleyen bir havayolu olduklarını belirterek, "Bu misafirlerimiz arasında otizm ve asperger sendromu olanlar daha da özel bir yere sahip. 'Değerli Kanatlar' projesine destek verip bu özel misafirlerimize Pegasus kabin mock-up’ında simülasyon olanağı sunarak gelecekteki uçuş deneyimlerini keyifli hale getirmeyi ve ebeveynlerine destek sağlayabilmeyi çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Değer Otizm Derneği Başkanı Nihat Boztepe ise sosyal alandaki uzmanlıklarını hizmet üreten ilgili kurumlarla paylaşarak başarılı sonuçlar alabildiklerini kaydederek, "Bu çerçevede Türkiye’de ilk kez Pegasus Hava Yolları ile yaptığımız 'Değerli Kanatlar' projemizi çok önemsiyoruz. Bu proje ile otizm ve asperger sendromu olan çocuklarımızın havayolu yolculuğu sıkıntılarına bir çözüm modeli geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Projelerinin sadece Türkiye'de değil Avrupa'daki benzer STK'lar ve hizmet üreten firmalara da öncülük edeceğini aktaran Boztepe, aynı zamanda ve kurumsal sosyal sorumluluk anlamında inovatif bir çalışma olan "Değerli Kanatlar" projesinin akademik yansımalarının da olacağını vurguladı.

Boztepe, edindikleri bu tecrübeyi ve sonuçlarını, ilgili konularda uzmanlık eğitimi veren üniversiteler ve diğer hizmet üreten kurumlar ile paylaşmanın yine Değer Otizm olarak toplumsal sorumluluklarının bir parçası olduğunu dile getirdi.

Verilen bilgiye göre, 15 çocuk ve ebeveynleri, simülasyon programında Pegasus Hava Yolları'nın İstanbul Kurtköy’deki Simülasyon Merkezi’nde ağırlanarak uçuş deneyimini birebir yaşadı. Bu program sayesinde aileler çocuklarının uçuş sırasındaki davranışlarını ve tepkilerini gözlemleme ve buna göre gerçek bir uçuşa kendilerini hazırlama olanağı buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı