Pegasus’un 'Sıfır Atık Şimdi Göklerde' Projesine Ödül

Pegasus’un 'Sıfır Atık Şimdi Göklerde' Projesine Ödül

Pegasus Hava Yolları, İstanbul Pendik Belediyesi iş birliğiyle başlattığı "Sıfır Atık Şimdi Göklerde" projesi ile Sürdürülebilir İş Ödüllerinde "İş Birliği" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin öncü hava yolu şirketlerinden Pegasus, 11. Sürdürülebilir İş Ödüllerinde, Pendik Belediyesi ile birlikte yürüttüğü "Sıfır Atık Şimdi Göklerde" projesi ile "İş Birliği" kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu ödül, sürdürülebilirlik adına atılan adımları ve yapılan iş birliklerini taçlandırıyor.

Uçaklarda Atıklar Kaynağında Ayrıştırılıyor

Pegasus, 2023 yılında hayata geçirdiği projeyle, uçak içi atıkları geri dönüştürülebilen ve geri dönüştürülemeyen atıklar olarak ayırıyor. Geri dönüştürülemeyen atıklar gri poşetlerde toplanarak enerji kazanımı amacıyla katı atık depolama tesislerine gönderilirken, geri dönüştürülebilen atıklar mavi poşetlerde biriktirilip ayrıştırma tesislerine ulaştırılıyor.

Döngüsel Ekonomiye Katkı

Pendik Belediyesi, Pegasus’un uçaklardan topladığı atıkları türlerine göre sınıflandırarak ham madde haline getiriyor. Bu süreç, döngüsel ekonomiye katkı sağlayarak doğal kaynakların korunmasına yardımcı oluyor.

30 Milyon Yolcuya Hizmet ve Uzun Vadeli Sürdürülebilirlik Hedefleri

Her yıl yaklaşık 30 milyon yolcuya hizmet veren Pegasus Hava Yolları, bu proje ile atık dönüşümüne önemli bir farkındalık kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca şirket, 2025, 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda “Rotamız Sürdürülebilir bir Gelecek” mottosuyla sürdürülebilir iş modelini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.