'Ramazan Hoca' Cinayetinde Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi: Son Sözü 'Pişmanım' oldu

'Ramazan Hoca' Cinayetinde Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi: Son Sözü 'Pişmanım' oldu

Fatih'te Ramazan Pişkin'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Erkan Baykut, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Baykut, duruşmada yaptığı savunmada pişman olduğunu ifade etti.

"Tasarlayarak Kasten Öldürme" Suçundan Cezaya Çarptırıldı

31 Ocak 2024'te Fatih'teki "Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Yeri" isimli çay ocağında meydana gelen olayda, "Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'i başkası zannederek bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Erkan Baykut'un (24) yargılandığı dava sonuçlandı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Erkan Baykut ve taraf avukatları hazır bulundu. Ramazan Pişkin'in kardeşi Mehmet Pişkin de duruşmaya müşteki olarak katıldı.

"Ailesine Karşı Mahcubum"

Savunmasında pişman olduğunu dile getiren sanık Baykut, "Ramazan Pişkin'i ben Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettiğim için planlayarak öldürdüm. Muradı, beni 17 yaşımda uyuşturucuya bulaştırmıştı ve bana kötü şeyler yaptı. Mason örgütü illuminati çetesiyle mücadele halindeyim. Bu sebeple psikolojim iyi değildir. Ailesine karşı mahcubum" dedi.

"Pişmanım"

Son sözü sorulan Baykut, "Ramazan Pişkin'in masum bir insan olduğunun ben de farkındayım. İslam için mücadele eden bir insan olduğunun da farkındayım. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararını Açıkladı

Mahkeme, sanık Erkan Baykut'u "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianameden Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay sırasında yakında bulunan eczanede çalışan İbrahim B.'nin ifadesine yer verildi. İbrahim B., bir gürültü duyduğunu ve kontrol etmek amacıyla eczaneden çıktığında çay ocağından elinde bıçak olan bir erkek şahsın koşarak kaçtığını gördüğünü, çay ocağını kontrol ettiğinde ise Ramazan Pişkin'in yaralı halde yerde yattığını belirterek sağlık ekiplerine haber verdiğini söyledi. İddianamede, şüpheli Erkan Baykut'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.