Ramazan Hoca'nın katil zanlısı: Cinayeti kafamda kurguladım

Ramazan Hoca'nın katil zanlısı: Cinayeti kafamda kurguladım

Fatih'te "Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erkan Baykut'un yargılanmasına devam edildi.

31 Ocak 2024'te Fatih'te "Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Yeri" isimli çay ocağında meydana gelen olayda, "Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erkan Baykut'un (24) yargılanmasına İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanık Erkan Baykut ve taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatı, dosyayı yeni aldığını belirterek ek savunma için süre ve sanığın psikolojik durumu hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını talep etti. Ancak, mahkeme bu talebi reddetti.

Sanık Baykut: "Cinayeti Kafamda Kurguladım"

Sanık Erkan Baykut, mahkemedeki savunmasında, "İlk olarak sosyal medyada kendisini gördükten sonra cinayeti kafamda kurguladım. Olaydan 4 ay önce maktulü sosyal medyada görmüştüm. Olaydan 1 ay önce ise babamın dükkanının bulunduğu yerden geçerken kendisini gördüm ve bana zulüm yapan insanların yerine koydum. Uyuşturucu maddenin etkisi altındaydım. Olaydan 4-5 gün önce dükkanın önünden geçtim ve maktul dükkanın içerisindeydi. Bıçağı ise olaydan 2 ay önce maktulü öldürmek için almıştım" dedi.

Müşteki Avukatı: "Sanık Pişmanlık Göstermiyor"

Müşteki avukatı Akif Eringin ise, "Sanık, kurgulanmış bir senaryoyu uygulamaktadır. Adalete karşı pişmanlığını göstermediği gibi saygısını da yitirmiştir. Savunmaları çelişkilidir ve net bir şekilde planlayarak cinayeti işlediğini söylemiştir. Hala pişmanlık göstermemektedir. İndirimsiz cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akıl Sağlığı Raporu Talebi Reddedildi

Mahkeme ara kararında, sanığın savunmalarında akıl hastalığına dair herhangi bir belirti bulunmaması ve bu konuda rapor olmaması nedeniyle Adli Tıp Kurumu'ndan akıl sağlığına ilişkin rapor alınması talebini reddetti. Sanık avukatına savunma hazırlaması için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ertelendi.

İddianameden Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay sırasında bilgi sahibi olarak ifadesi alınan İbrahim B.'nin, yan taraftaki eczanede bulunduğu sırada bir gürültü duyduğunu ve kontrol etmek için çıktığında elinde bıçak olan bir erkeğin çay ocağından kaçtığını gördüğünü söylediği aktarıldı. İddianamede, sanık Erkan Baykut'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler