Renault 5 Elektriklenip Türkiye’ye Geliyor! İşte Tahmini Fiyatı

Renault 5 Elektriklenip Türkiye’ye Geliyor! İşte Tahmini Fiyatı

Renault'nun ikonik modeli Renault 5, elektrikli versiyonuyla Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. 2025'in ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa çıkması beklenen Renault 5 E-Tech, 25 bin euro başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor.

Renault 5 E-Tech 2025’te Türkiye’de!

Renault’nun elektrikli ürün yelpazesine eklenen Renault 5 E-Tech, yüzde 100 elektrikli motoruyla dikkat çekiyor. Fransız otomobil üreticisi Renault, ilk adımlarını İngiltere’de atan bu modeli 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planlıyor. Elektrikli araç, çevre dostu teknolojisi ve kompakt yapısıyla şehir içi kullanımına odaklanmış durumda.

91. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Renault 5 E-Tech, Türkiye’ye gelmeden önce Mayıs ayında Avrupa’da resmi olarak satışa çıkacak. Modelin Avrupa fiyatı 25 bin eurodan başlarken, Türkiye'deki fiyatın da benzer seviyelerde olacağı tahmin ediliyor.

renault-5-elektrikli-2.jpg

Renault 5 E-Tech Özellikleri

Renault 5 E-Tech, 3,92 metrelik kısa yapısı ile çevik bir şehir aracı olarak tasarlandı. Clio modeline göre aks mesafesi 4 cm daha kısa olan araç, geniş iç hacmiyle kullanıcılarına konfor sunuyor.

Elektrikli hatchback model, 52 kWh bataryası sayesinde 400 kilometreye kadar WLTP menzili sağlıyor. Şarj açısından ise 11 kW AC ve 100 kW'a kadar DC şarj desteği sunuyor. Ayrıca, elektrikli şehir otomobillerinde nadir bulunan bir özellik olan 500 kilograma kadar römork çekme kapasitesine sahip.

İleri Teknoloji ve Güvenlik Sistemleri

Renault 5 E-Tech, ileri sürüş destek sistemleri (ADAS) ile donatılmış durumda. 2. seviye otonom sürüş teknolojisi ‘Aktif Sürücü Asistanı’ ve akıllı adaptif hız sabitleyici gibi güvenlik özellikleri, aracı daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Renk Seçenekleri ve Donanım Seviyeleri

Renault 5 E-Tech, Evolution, Techno ve Iconic Cinq olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle piyasaya sunulacak. Renk seçenekleri arasında metalik koyu mavi, beyaz, siyah, metalik yeşil ve sarı bulunuyor.

renault-5-elektrikli-3.jpg

Türkiye pazarına elektrikli modelleriyle giriş yapmaya hazırlanan Renault, 2025’te elektrikli şehir otomobili segmentinde önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.